Χωρίς Ριτσάρλισον, η Έβερτον δεν κερδίζει και αυτό την προσγειώνει απότομα!

Πρώτη έστω και στη διαφορα τερμάτων μετά από έξι παιχνίδια η Έβερτον δεν είναι κάτι που το έχει συνηθίσει. Τελευταία φορά ήταν το 1989 αλλά κακά τα ψέματα η βαθμολογία δεν μπορεί να κρύψει το γεγονος πως δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ χωρίς τον Ρίτσαρλισον από τότε που ο Βραζιλιάνος εντάχθηκε στον σύλλογο τον Ιούλιο του 2018! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Χωρίς Ριτσάρλισον, η Έβερτον δεν κερδίζει και αυτό την προσγειώνει απότομα!

Είναι ένα στατιστικό στοιχείο που υπογραμμίζει τη τεράστια σημασία που έχει η παρουσία του Βραζιλιάνου για την ομάδα και ταυτόχρονα, ρίχνει τις προσδοκίες για την υπόλοιπη ομάδα!

Όσο κι αν βελτιώθηκε με τις μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι όσο και αν η μεταγραφή του Χάμες της έδωσε ποιότητα παραμένει το γεγονός πως χωρις την επιμονή του 23χρονου Ριτσάρλισον και την ασταμάτητη ενέργεια είτε με είτε κυρίως χωρίς τη μπάλα, η Έβερτον έμοιαζε μια φτηνή απομίμηση της ομάδας που έφτασε στην κορυφή της Λίγκας με εντυπωσιακά αποτελέσματα και εμφανίσεις. 

Η Σαουθάμπτον κατάφερε μέσα σε 90 λεπτά να προσγειώσει πάρα πολύ τις απαιτήσεις των οπαδών της Έβερτον.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν (μαζί με τον Κάλβερτ - Λιούιν) και μπορεί να έχει σημειώσει μόνο ένα γκολ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά είναι ό,τι έλειπε τόσο έντονα την Κυριακή.

Με τον επιθετικό να ξεκινά μια ποινή τριών αγώνων για την κόκκινη κάρτα του εναντίον της Λίβερπουλ, ο Αντσελότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Ιγουόμπι στα αριστερά της επίθεσης τριών και πάντα θα ήταν πολύ απαιτητικό για τον πρώην παίκτη της ¶ρσεναλ να αντικαταστήσει τη συμβολή του Βραζιλιάνου.

Ας ξεκινήσουμε με την επιθετική συμβολή του Ριτσάρλισον. Σύμφωνα με το WhoScored, έχει σημειώσει δύο φορές περισσότερα γκολ ανά 90 λεπτά από οποιονδήποτε από τους άλλους φορ της Έβερτον και επίσης έχει καλύψει τις περισσότερες αποστάσεις τρέχοντας ατελείωτα!

Η προθυμία του να ακολουθήσει και να βοηθήσει τον Ντιν είναι μια μεγάλη εξήγηση του γιατί η αριστερή πλευρά της ομάδας είναι τόσο δυνατή. Ταυτόχρονα, η δυναμική που έχει του επιτρέπει να παρέχει συνεχείς υποστηρίξεις στον Κάλβερτ - Λιούιν τραβώντας τους αμυντικούς και δημιουργώντας χώρο.

Σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στο Σαουθάμπτον, ο Ροντρίγκεζ βρήκε τον πιο μακρινό παίκτη της Έβερτον αλλά μολις η μπαλα χάθηκε, η αντίδρασή του φάνηκε να υποδηλώνει ότι ήξερε ότι δεν ήταν ιδανικό να κάνει αυτό το άνοιγμα! Ο Ροντρίγκεζ είναι ένας ποδοσφαιριστής παιχνιδιού σε επίπεδο ελίτ αλλά και ο ίδιος χρειάζεται να μπορεί ο συμπαίκτης του να ακολουθήσει τη σκέψη του. 

Στο παιχνίδι εναντίον των «αγίων» φάνηκε πως δεν υπήρχαν βοήθειες. Και όσο περνούσε η ώρα ο Χάμες  «έσβησε» από το παιχνίδι κάτι το οποίο όπως και να το κάνεις δεν είναι και το καλύτερο αν θέλει κάποιος να υπερασπιστεί τον τεράστιο θόρυβο με το καλό ξεκίνημα πως η Έβερτον μπορεί να χτυπήσει ακόμα και τετράδα!

Αυτό το είδος πίεσης και απαιτήσεων δυστυχώς δεν περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Ιγουομπι. Ουτε πιθανώς και τον Σίγκουρντσον, ο οποίος επιλέχθηκε να αρχίσει και είχε σουτ στο δοκάρι αλλα έσβησε από το ματς όταν άρχισαν τα δύσκολα! 

Κοιτώντας κατάματα την κατάσταση ο Αντσελότι συνειδητοποιεί πως δεν έχει το βάθος, για να μπορέσει να πιέσει μέσα στη σεζόν για να χωθεί η Έβερτον τόσο ψηλά αλλά μία θέση εκεί περίπου ανάμεσα στην έκτη και την έβδομη που μπορεί να δώσει έξοδο στην Ευρώπη σαφέστατα είναι μέσα στις δυνατότητες των ζαχαρωτών. 

Υπάρχει και ένα στατιστικό το οποίο μπορεί να δώσει κάποια χαμόγελα αλλά ας μην ξεχνάμε πως αυτό δεν αρκεί για να βοηθήσει στο να διατηρηθούν ψηλά οι προσδοκίες: 

Όποια ομάδα ήταν πρώτη στη βαθμολογία μετά από έξι παιχνίδια, στον 21ο αιώνα, στο τέλος οπωσδήποτε τερμάτιζε μέσα στην τετράδα! Τελευταία φορά που μία ομάδα ήταν μπροστά μέχρι και αυτό το χρονικό σημείο αλλά τελικά δεν έμεινε στις πρώτες τέσσερις θέσεις ήταν το 1998 – 99 όταν η ¶στον Βίλα του Τζον Γκρέγκορι ήταν μπροστά και μάλιστα μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά στο δεύτερο γύρο κατέρρευσε!

Η ήττα στο Σαουθάμπτον δεν σημαίνει και το τέλος του κόσμου για την Έβερτον, αλλά είναι μία προσγείωση και μία ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων για τη φετινή σεζόν. Με παιχνίδια εναντίον της Νιούκαστλ να ακολουθεί είναι και μία ευκαιρία να αντιδράσει άμεσα.