Οι αριθμοί της Γιουνάιτεντ αποτυπώνουν το... ξέσπασμα

Μπορεί τα γκολ της νίκης να ήρθαν από το 86ο λεπτό και μετά, ωστόσο, αυτά που έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Νιούκαστλ και οι αριθμοί τους οποίους κατέγραψε, φανερώνουν τη διάθεση... ξεσπάσματος που είχαν οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.  



Οι αριθμοί της Γιουνάιτεντ αποτυπώνουν το... ξέσπασμα

Το βαρύτατο και ντροπιαστικό 6-1 από την Τότεναμ πριν από δυο εβδομάδες είχε παραμείνει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών των «κόκκινων διαβόλων», αφού, δεν είχαν την ευκαιρία να το ξεπεράσουν λόγω και της διακοπής των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Έτσι, η Γιουνάιτεντ πήγε στο St. James' Park με σαφή πρόθεση να ξεπεράσει την κατραπακιά και να πάρει επιβλητική νίκη. Και μπορεί να βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, όμως ισοφάρισε με τον – αν μη τι άλλο – θαρραλέο, Χάρι Μαγκουάιρ μετά απ' όσα άκουσε και διάβασε για την αποβολή του στο ματς της Αγγλίας με τη Δανία.

Ο Μπρούνο Φερνάντες είδε να του ακυρώνεται γκολ, έχασε πέναλτι, όμως, από το 86' και μετά όλα πήγαν... πρίμα για το σύνολο του Σόλσκιερ που σκόραρε τρεις φορές και έφτασε στο τελικό 4-1.

Μέχρι και ο Άαρον Γουάν – Μπισάκα σκόραρε στο παιχνίδι, δείγμα της απάντησης που ήθελε να δώσει η Γιουνάιτεντ.

Κοιτώντας τα στατιστικά της ομάδας, οι τελικές προσπάθειες για γκολ έφτασαν στις 28, ενώ, οι 14 από αυτές κατευθύνθηκαν προς την εστία της Νιούκαστλ!

Η επιμονή, έφερε τη νίκη και την προσωρινή ηρεμία, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να δηλώνει πως με αυτό το αποτέλεσμα και την εικόνα της ομάδας του γίνεται μια... επανεκκίνηση για το κλαμπ του Μάντσεστερ στη φετινή σεζόν...

Κώστας Ζάλιαρης