Σαλάχ και Κάλβερτ – Λιούιν «υπέγραψαν» το ντέρμπι με ιστορικά γκολ (vid)

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ έφτασε στα 100 τέρματα με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε 159 αναμετρήσεις, ο πρώτος έπειτα από 8 δεκαετίες με γκολ στις πέντες πρώτες αγωνιστικές για την Έβερτον ο Άγγλος επιθετικός της Έβερτον!  



Σαλάχ και Κάλβερτ – Λιούιν «υπέγραψαν» το ντέρμπι με ιστορικά γκολ (vid)

O Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν εκείνος που έβαλε για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Γκούντισον Παρκ», όταν από σέντρα του Χέντερσον από δεξιά, ο Μίνα έδιωξε με το τακούνι πάνω στον «Φαραώ» κι εκείνος με απευθείας αριστερό σουτ στο 72' έκανε προσωρινά το 2-1.

Αυτό ήταν το 100ο του γκολ με την κόκκινη φανέλα σε 159 παιχνίδια και έγινε ο τρίτος ταχύτερος 100άρης στην ιστορία της Λίβερπουλ πίσω από τους Τζακ Πάρκινσον (1903 – 1914) και Ρότζερ Χαντ (1958-1969).

Ο Κάλβερτ – Λιούιν εκμεταλλευόμενος το πολύ ανόητο μαρκάρισμα του Ρόμπερτσον που έσκυψε και δεν διεκδίκησε ποτέ την κεφαλιά, ισοφάρισε στο τελικό 2-2 για την Έβερτον στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης, έφτασε στα 7 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, στα 10 σε όλες τις διοργανώσεις κι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του που σκοράρει και στις πρώτες πέντε αγωνιστικές μετά το 1938!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης