Ο Ζαμπαλέτα έριξε τους τίτλους τέλους της καριέρας του!

Έπετα από 18 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα και όντας θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι με 2 πρωταθλήματα στο βιογραφικό του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα έριξε τους τίτλους τέλους! 



Ο Ζαμπαλέτα έριξε τους τίτλους τέλους της καριέρας του!

Ένας από τους πιο τίμιους, ικανούς, δυνατούς φουλ μπακ που γνώρισε ποτέ το παιχνίδι. 

Ένας ποδοσφαιριστής που μετουσίωσε τον χαρακτηρισμό «πιστός στρατιώτης» σε κάθε του εμφάνιση παίζοντας με όσες δυνάμεις και αντοχές είχε το σώμα του και ο οργανισμός του. 

Ένας ποδοσφαιριστής που έμεινε στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι με την οποία πανηγύρισε δυο πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ. 

Ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα ξεκινώντας από την Σαν Λορέντζο, παίζοντας και στην Εσπανιόλ προτού γνωρίσει τη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ και καταλήξει στο Λονδίνο για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, αποσύρθηκε. 

Έπειτα από 594 παιχνίδια, 24 γκολ, δυο Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο, ένα Community Shield και μια παρουσία στην κορυφαία 11άδα της χρονιάς από την Ένωση Επαγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, ο Ζαμπαλέτα κρέμασε τα παπούτσια του και το ποδόσφαιρο έχασε έναν εκ των πιο τίμιων παικτών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους πάνω στο χορτάρι. 

Με την εθνική ομάδα της Αργεντινής συμπλήρωσε 58 συμμετοχές και το αντίο του, έκανε όλο τον κόσμο να παραδεχθεί την ποιότητά του, τόσο ως επαγγελματίας, όσο και ως άνθρωπος...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης