Έβερτον – Λίβερπουλ: Το ντέρμπι έρχεται σε σημαδιακή ημερομηνία! (vid)

Την περίοδο που η Έβερτον έχει τρομερή δύναμη και έχει εκπλήξει το κοινό της Premier League με το απόλυτο των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, η ομάδα του Αντσελότι υποδέχεται τη Λίβερπουλ σε μια σημαδιακή ημερομηνία, ακριβώς δέκα χρόνια μετά την τελευταία της νίκη επί των «κόκκινων» σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ!  



Έβερτον – Λίβερπουλ: Το ντέρμπι έρχεται σε σημαδιακή ημερομηνία! (vid)

Οι Πρωταθλητές πηγαίνουν να παίξουν στο «Γκούντισον Παρκ» γνωρίζοντας πως θα είναι το πιο δυνατό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ των τελευταίων αρκετών ετών.

Το φορμάρισμα της Έβερτον, η ποιότητα των παικτών της ομάδας, το εκπληκτικό ξεκίνημα και ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο, καθιστούν τα «ζαχαρωτά» μια τρομερά υπολογίσιμη ομάδα αυτή τη στιγμή, με τους οπαδούς του συλλόγου να κάνουν ήδη πολλά όνειρα για τη φετινή σεζόν.

Η Λίβερπουλ, βέβαια, έχει να ξεπεράσει την ιστορική «σφαλιάρα» που δέχθηκε από την Άστον Βίλα με το τελικό 7-2 πριν από δυο εβδομάδες και μια νίκη στο ντέρμπι της πόλης θα είναι το καλύτερο... γιατρικό.

Η ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου, πάντως, είναι ιδιαίτερα σημαδιακή, ειδικά για την περίσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος...

Ακριβώς μια 10ετία νωρίτερα, κατεγράφη η τελευταία νίκη της Έβερτον επί της συμπολίτισσάς της σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ!

Τα γκολ των Τιμ Κέιχιλ και Μικέλ Αρτέτα είχαν χαρίσει στους «μπλε» του λιμανιού τη μεγάλη νίκη με το τελικό 2-0, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να κάνει λόγο για σπουδαίο αποτέλεσμα το οποίο φυσικά θα ήθελε πολύ να βλέπει πιο συχνά στις «μονομαχίες» του με τη Λίβερπουλ και τον Ρόι Χότζον να τα βάζει με την τύχη της ομάδας του για την εμφάνιση που δεν συνοδεύτηκε με βαθμούς...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης