Η χειρότερη συγκομιδή του Γκουαρδιόλα σε έναρξη σεζόν από το 2008!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με μόλις τέσσερις πόντους έπειτα από τρία παιχνίδια πρωταθλήματος καταγράφει αρνητική επίδοση 12 ετών στην Μάντσεστερ Σίτι, αφού, για να βρει ξανά τέτοιους βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, γυρίζει πίσω στο 2008!  



Η χειρότερη συγκομιδή του Γκουαρδιόλα σε έναρξη σεζόν από το 2008!

Ο Καταλανός τεχνικός, εν έτει 2020, είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους προπονητές παγκοσμίως με αποδεδειγμένη αξία, ικανότητες, γεμάτο βιογραφικό και φυσικά πολλούς τίτλους.

Πίσω στο 2008, δεν ήταν καθόλου έτσι...

Αν και είχε το σθένος και το θάρρος ν' αποδεχθεί την τεράστια πρόκληση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ανδρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα από το 2008 κι έπειτα, ο Γκουαρδιόλα τα βρήκε πολύ σκούρα στο ξεκίνημα προτού δημιουργήσει την ομάδα που θαύμασε ολόκληρος ο πλανήτης για το ποδόσφαιρο που έπαιζε και τις μεγάλες της επιτυχίες.

Τότε, λοιπόν, με την σεζόν 2008-2009 να κάνει σέντρα και να τον βρίσκει στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», ο Πεπ έπειτα από τρία παιχνίδια είχε την ήττα (1-0) από τη Νουμάνθια, την ισοπαλία (1-1) με την Ράσινγκ και έπειτα πήρε φόρα με το 6-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης