Ροντέο... για λίγο, εφτά γκολ η Τότεναμ και πρόκριση στους ομίλους!

Με το τελικό 7-2 σε ένα ματς που κατά διαστήματα έπιανε ταχύτητες και είχε εξέλιξη που ξάφνιαζε και προκαλούσε έκπληξη, η Τότεναμ πέρασε στους ομίλους του φετινού Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας 6-2 της Μακάμπι Χάιφα στο Λονδίνο, στο 7ο παιχνίδι της σε 19 ημέρες!  



Ροντέο... για λίγο, εφτά γκολ η Τότεναμ και πρόκριση στους ομίλους!

Μπορεί το σκορ να φανερώνει μια άνεση για την Τότεναμ στην πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως, μόνο έτσι δεν ήταν για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μέχρι ενός σημείου.

Τα «σπιρούνια» από νωρίς έδειξαν τις διαθέσεις τους, με τον Κέιν ν' ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με ωραίο τελείωμα από γέμισμα του Ντέιβις για να δώσει αέρα στην ομάδα του και αίσθημα απουσίας πίεσης...

Ο Σέρι στο 17' με υπέροχο σουτ ισοφάρισε, για να έρθει ο Λούκας Μόουρα με κεφαλιά στο 20' να κάνει το 2-1 και τα δυο πολύ γρήγορα γκολ του Λο Σέλσο στο 36' από αναταραχή στα αντίπαλα καρέ και στο 39' από μπαλιά του Κέιν και όμορφο πλασέ να γράψουν το 4-1.

Η Μακάμπι στο 52ο λεπτό με πέναλτι του Ρουκαβίτσια μείωσε και ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα πήγε να βάλει... φωτιές στα «σπιρούνια», αφού, αμέσως μετά το 5-2 από το πέναλτι του Κέιν, σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ για οφσάιντ...

Εν τέλει ο Άγγλος στράικερ της αγγλικής ομάδας ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 74' από συνεργασία των Ντέλε Άλι και Μπέργκβαϊν για το 6-2 και το 7ο γκολ ήρθε από τον Ντέλε, ξανά από το σημείο του πέναλτι στο 90'.

Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα βρεθεί και η Ρέιντζερς με το τελικό 2-1 επί της Γαλατασαράι, αλλά και η Σέλτικ με το εκτός έδρας 1-0 επί της Σαράγιεβο.

Κώστας Ζάλιαρης