Ο Μουρίνιο δεν είναι προς... πώληση!

Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να έχει αναλάβει εδώ και δέκα μήνες τα ηνία της Τότεναμ όμως δεν βρίσκεται πουθενά στην μπουτίκ της ομάδας. Θα βρείτε ότι θέλετε στο επίσημο κατάστημα εκτός από εμπορεύματα με τον special one!   



Ο Μουρίνιο δεν είναι προς...  πώληση!

«Αν διέθετα και λίγη ταπεινοφροσύνη θα ήμουν τέλειος.» δήλωσε το 1938 ο Ted Turner, Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του CNN.  

Αν δεν είσαι ταπεινός δεν είσαι και τέλειος...

Μα ποιος νοιάζεται να είναι τέλειος; Συνήθως οι άνθρωποι αναζητούν την επιτυχία όχι την τελειότητα. Έτσι, και Μουρίνιο είναι ένας παγκόσμιας κλάσης και φήμης προπονητής που διχάζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου με τις ιδιαιτερότητες του.

Άλλοτε αγαπητός και αρεστός δείχνει προσγειωμένος στην πραγματικότητα και δηλώνει ότι «Δεν θα πω ότι πρέπει να κερδίσουμε, δεν θα μας πιέσω έτσι, αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε» και άλλοτε ειρωνικός και προκλητικός ταράζει τους αντιπάλους του λέγοντας «Δεν είναι σημαντικό το πως παίζουμε. Αν έχεις μια Ferrari και εγώ ένα μικρό αυτοκίνητο, για να κερδίσω τον αγώνα πρέπει να σου σπάσω την ρόδα ή να βάλω ζάχαρη στο τανκ σου!» Μήπως, όπως έχει πει ο Γούντυ Άλλεν, το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα; Κι αν ναι που οφείλεται το υπόλοιπο 20%; 

Ο special one μετράει πολλές επιτυχίες και μάλιστα αρκετές με μια εκ των μεγαλύτερων αντιπάλων των «Σπερς», την Τσέλσι, έχοντας κερδίσει τρεις τίτλους της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και ένα Κύπελλο FA, τρία Λιγκ Καπ και το Community Shield. Μάλιστα για πάνω από μια δεκαετία ο Πορτογάλος ήταν το σήμα κατατεθέν για τους «Μπλε» και αυτό ακριβώς ήταν που εκμεταλλευτήκαν οι αξιωματούχοι της ομάδας και εξασφάλισαν το εμπορικό σήμα στο όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο μέχρι το 2025! 

Το επίσημο κατάστημα της Τότεναμ δεν πουλάει επί του παρόντος κανένα  εμπόρευμα του Πορτογάλου στο διαδίκτυο. Στον ιστότοπο των «Σπερς» υπάρχουν εκατοντάδες είδη διαθέσιμα για να αγοράσουν οι θαυμαστές της ομάδας, από συλλεκτικές κούκλες-μινιατούρες με τον Χάρι Κέιν έως τις σημαίες Σον Χιουνγκ - Μιν, ακόμη και μαγνήτες ψυγείου που φέρουν την φωτογραφία του πρώην παίκτη τους, Κρίστιαν Έρικσεν. Ωστόσο, παρά τις πολλές επιλογές για τωρινούς και πρώην παίκτες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αντικείμενο του special one.

Η Τότεναμ δήλωσε στο Sportsmail ότι τα εμπορεύματα του Μουρίνιο θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα, με επιλεγμένα είδη της προηγούμενης σεζόν να τίθενται ξανά σε κυκλοφορία μετά την εξάντλησή τους.

Μάλιστα η καθυστέρηση και έλλειψη των προϊόντων από την μπουτίκ θεωρήθηκε ως πρόβλημα που προέκυψε λόγω του κορωνοϊού. 

Τα προϊόντα «Ζοζέ Μουρίνιο» είναι για τους «Μπλε» τόσο εμπορικά που ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να τα βρει σε πέντε τουλάχιστον κατηγορίες όπως αποσμητικά, κραγιόν, παντόφλες και εσώρουχα. 

Αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το εμπορικό σήμα της Τσέλσι είναι ο λόγος για τον οποίο τα «Σπιρούνια» δεν έχουν πωλήσει προϊόντα Μουρίνιο, ο σύλλογος σίγουρα γνωρίζει ότι οι αντίπαλοί τους κατέχουν το εμπορικό σήμα στο όνομα του προπονητή τους για άλλα πέντε χρόνια.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια ερωτηματικά ως προς την ανταπόκριση που μπορεί να έχουν τα προϊόντα του Πορτογάλου τεχνικού στους οπαδούς της Τότεναμ μιας και η άφιξη του στο Βόρειο Λονδίνο αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία λόγω της προηγούμενης πίστης και αγάπης του Ζοζέ στους «Μπλε». Επιπλέον ο Μουρίνιο δεν έχει ακόμη κάποια επιτυχία με τα «Σπιρούνια», ενώ για την ώρα βρίσκονται όγδοοι στην βαθμολογία με μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα στους τρεις πρώτους αγώνες της νέας σεζόν.

Μένει λοιπόν να δούμε αν οι δηλώσεις των «Σπερς» θα επαληθευθούν και αν ο Μουρίνιο θα... περάσει και το κατώφλι του καταστήματος  της Τότεναμ! 

Ευτυχία Γιαπουτζή