Πέρασαν όλα τα φαβορί (vids)

Οι σύλλογοι του Μάντσεστερ, η τρομερή Έβερτον της φετινής σεζόν και η Νιούκαστλ με τεράστια δυσκολία πέρασαν κι εκείνες στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Η Γιουνάιτεντ έφτασε στο 3-0 επί της Μπράιτον, η Σίτι είχε πολύ άνετο βράδυ με το ίδιο σκορ (3-0) επί της Μπέρνλι, στο 4-1 η Έβερτον που συνεχίζει με το απόλυτο για φέτος, χρειάστηκε τα πέναλτι (5-4) ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας η Νιούκαστλ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιούπορτ.  



Πέρασαν όλα τα φαβορί (vids)

Με πολλά προβλήματα, με τη Μπράιτον να την κοντράρει στα ίσια και με την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μη βρίσκει τρόπο να επιβληθεί, οι «γλάροι» πίστεψαν πως θα μπορούσαν να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς μετά το εις βάρος τους 3-2 το περασμένο Σάββατο, με τα πέντε δοκάρια και το γκολ που δέχθηκαν... μετά το σφύριγμα της λήξης. Σε μια φάση η άμυνα της ομάδας του Πότερ πιάστηκε κοιμώμενη και η Γιουνάιτεντ με εκτέλεση φάουλ του Μάτα και κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ στο 44' σκόραρε.

Ο δημιουργός του γκολ, έφτασε στη συμμετοχή σε 12 γκολ σε 15 παρουσίες στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων» με 4 δικά του τέρματα και 8 ασίστ. Η Μπράιτον προσπάθησε ν' αντιδράσει, είχε καλή παρουσία στο γήπεδο, είχε σημάδια που της επέτρεπαν να διατηρήσει την αυτοπεποίθησή της, στο 67' ο Χέντερσον έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Τροσάρι από το σημείο του πέναλτι και όλα τελείωσαν με το γκολ του Μάτα που έκανε το 2-0 στο 73'. Με πολύ σωστό πλασέ έπειτα σε φάση που συμμετείχαν οι Φρεντ και Φαν ντε Μπεεκ, ο Μάτα έφτασε στα 50 τέρματα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, με τους Μαρσιάλ (71) και Ράσφορτ (68) να έχουν περισσότερα από εκείνον στην ομάδα από την πρώτη μέρα της παρουσίας του εκεί, τον Ιανουάριο του 2014. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Πολ Πογκμπά στο 80ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κόντραρε.

 

 

 

 

H Σίτι παρατάσσοντας πολύ δυνατή ενδεκάδα, καθάρισε πολύ γρήγορα και εύκολα την Μπέρνλι φτάνοντας στο τελικό 3-0. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έφτασε στα 33 τέρματα από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου σκοράροντας δυο φορές απέναντι στους clarets, όντας ο μοναδικός με τέτοιο αριθμό γκολ σε ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ, σε ό,τι αφορά την συμμετοχή των παικτών των ομάδων της Λίγκας σε όλες τις διοργανώσεις. Αρχικά στο 35' μετουσίωσε σε γκολ μια σέντρα του Μεντί, ενώ, στο 49' τελείωσε μια φάση από μπαλιά του Τόρες, με τον τελευταίο να σκοράρει για πρώτη φορά με την γαλάζια φανέλα στο 65' για το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η Έβερτον συνέχισε το εκπληκτικό ξεκίνημά της στη φετινή αγωνιστική περίοδο και έκανε το 6x6 σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας 2-1 της Γουέστ Χαμ, συνεχίζοντας στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Ο Κάλβερτ – Λιούιν που φέτος... έχει πάρει φωτιά φτάνοντας συνολικά στα 11 τέρματα σε 12 συμμετοχές στο Λιγκ Καπ, ήταν εκείνος που στο 11' με ωραίο κατέβασμα και τελείωμα από βαθιά μπαλιά έκανε το 1-0. Η ομάδα του Αντσελότι κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, όμως, με την έναρξη του δευτέρου μέρους και μάλιστα μέσα στα πρώτα 40'', ο Σνόντγκρας με υπέροχο μακρινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο χαρακτήρας που αρχίζει και αποκτά φέτος η Έβερτον είναι τέτοιος που η απάντηση ήταν άμεση και στο 56' ο Ριτσάρλισον που είναι ένας από τους πολλούς πρωταγωνιστές της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς για τα «ζαχαρωτά», με προσπάθεια που κόντραρε στον Ράις, έκανε το 2-1. Το κακό για την ομάδα του ήταν πως αντικαταστάθηκε αναγκαστικά με ενοχλήσεις... Ο Κάλβερτ – Λιούιν θα ... σεληνιαζόταν στο φινάλε και θα έφτανε στο χατ-τρικ για το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ! Με εύκολο πλασέ στο 78' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και τελειώνοντας απλά μια φάση από εξαιρετική κάθετη του Σίγκουρντσον στο 84' διαμορφώθηκε το τελικό 4-1.

Η Νιούκαστλ νωρίτερα μέσα στην ημέρα γλίτωσε το σοκ από τη Νιούπορτ, η οποία προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Άμπραχαμς που σούταρε με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και τον Γκιλέσπι να μην μπορεί να την ελέγξει. Οι «καρακάξες» αναζητούσαν την απάντηση μέχρι το φινάλε και βρήκαν τελικά το γκολ στο 87' με τον Τζόντζο Σέλβεϊ. Η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι, εκεί όπου η ομάδα του Στιβ Μπρους προκρίθηκε με το υπέρ της 5-4.

Κώστας Ζάλιαρης