Αντεπίθεση και πρόκριση για Τότεναμ στα πέναλτι! (vids)

Με γκολ του Λαμέλα στο 83' και χαμένο πέναλτι του Μάουντ για την Τσέλσι στη διαδικασία από την άσπρη βούλα (5-4) μετά το 1-1 των 90', η Τότεναμ προκρίθηκε εις βάρος της Τσέλσι στα προημιτελικά του Carabao Cup!



Αντεπίθεση και πρόκριση για Τότεναμ στα πέναλτι! (vids)

Η Τσέλσι κατάφερε να βρει γκολ στο πρώτο 20λεπτο, όταν και έφτιαξε ευκαιρίες, πίεσε για να σκοράρει απέναντι στην μαζική άμυνα της Τότεναμ και στο 19' από την ωραία ντρίμπλα του Αθπιλικουέτα που «άδειασε» παντελώς τον Ρεγκιλόν, ο Βέρνερ με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Τα «σπιρούνια» αφότου βρέθηκαν πίσω στο σκορ προσπάθησαν ν' ανέβουν στο γήπεδο, ο Μουρίνιο με τον Λάμπαρντ τσακώθηκαν στους πάγκους, ο Ζούμα σταμάτησε με τάκλιν της τελευταίας στιγμής τον Ζέντσον Φερνάντες και ο θετικός Μεντί στο ντεμπούτο του απέκρουσε με τα πόδια ένα πλασέ του Λαμέλα στο 35' διατηρώντας το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ ήταν αρκετά πιο δραστήρια, με την Τσέλσι να μην κάνει επιθέσεις και να μην καταγράφει τελικές προσπάθειες μπροστά από την εστία του Γιορίς. Μάλιστα, ο Μεντί έκανε νέα εκπληκτική επέμβαση σε μονοκόματο αριστερό πλασέ του Ρεγκιλόν, κρατώντας ξανά το προβάδισμα των «μπλε» στο παιχνίδι. Στο 75' συνέβησαν απίθανα πράγματα, με τον Ντάιερ να τρέχει προς τ' αποδυτήρια με την ευκαιρία μιας μικρής διακοπής, ο Γιορίς ήταν έξαλλος, ο Μουρίνιο ακολούθησε τον Άγγλο και πήγε να τον τραβήξει πάλι έξω στον αγωνιστικό χώρο και οι δυο τους επανήλθαν! Προφανώς ο ποδοσφαιριστής ήθελε τουαλέτα, σε κακό όμως σημείο και η Τσέλσι παραλίγο να σκοράρει απέναντι στην Τότεναμ των δέκα παικτών με τον Άμπραχαμ! Οι «μπλε» στις αντεπιθέσεις προς το φινάλε του ματς άρχισαν να βρίσκουν όλο και περισσότερους χώρους, όμως τα «σπιρούνια» βρήκαν γκολ! Από σπριντ του Ρεγκιλόν από αριστερά και γέμισμα, ο Λαμέλα τελείωσε τη φάση με το αριστερό από το δεύτερο δοκάρι για το 1-1 στο 83' με τον Έμερσον να μην μπορεί να τον ακολουθήσει!

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Μέισον Μάουντ ήταν τελικά εκείνος που αστόχησε για την Τσέλσι κι έτσι η Τότεναμ επικράτησε με το 5-4 αφού βρήκαν δίχτυα οι Ντάιερ, Λαμέλα, Χόιμπιεργκ, Μόουρα και Κέιν. 

Οι Άμπραχαμ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο και Έμερσον είχαν ευστοχήσει για τους «μπλε»...

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τανγκάνγκα (70' Κέιν), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Οριέ, Φερνάντες (64' Χόιμπιεργκ), Σισοκό, Ντομπελέ, Ρεγκιλόν, Λαμέλα, Μπέργκβαϊν (76' Λούκας)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Ζούμα, Τσίλγουελ (66' Έμερσον), Ζορζίνιο, Κόβασιτς (70' Καντέ), Χάντσον – Οντόι, Μάουντ, Βέρνερ, Ζιρού (76' Άμπραχαμ)

Κώστας Ζάλιαρης