Μεγάλη νίκη με... Διόσκουρους και Άλισον! (vids)

Με τους Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρόμπερτσον να παίζουν καθοριστικό ρόλο γι' ακόμα ένα παιχνίδι και τον Άγγλο να φτιάχνει γκολ για τον Σκωτσέζο που είχε κάνει γκάφα όταν βρέθηκε η Λίβερπουλ πίσω στο σκορ, οι «κόκκινοι» επιβλήθηκαν 3-1 της Άρσεναλ με ανατροπή στο «Άνφιλντ»! Πρώτο γκολ για τον Ζότα στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στο 88' που «κλείδωσε» το ματς, σωτήριος ο Άλισον με τρομερές επεμβάσεις σε απανωτά τετ-α-τετ με τον Λακαζέτ, συνεχίζεται το νικηφόρο σερί για τους Πρωταθλητές, πρώτη ήττα για τους Λονδρέζους.  



Μεγάλη νίκη με... Διόσκουρους και Άλισον! (vids)

Παιχνίδι με ένταση, με κυκλοφορία της μπάλας, με ευκαιρίες από νωρίς, με επιβολή απέναντι στην Άρσεναλ κι όμως η Λίβερπουλ παρά το γεγονός πως άρχισε να κάνει τον Λένο να καταλαβαίνει πόσο δύσκολη νύχτα θα είχε, δέχτηκε πρώτη το γκολ! Με τον Μανέ να είναι πολύ τυχερός που δεν αποβλήθηκε με την έναρξη της αναμέτρησης για αγκωνιά στον Τίρνεϊ, στο 11ο λεπτό ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά είδε τον Νταβίντ Λουίζ να διώχνει πάνω στηγ γραμμή. Λίγο αργότερα ο Μανέ με μονοκόματο πλασέ από γύρισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ αντίκρισε τον Λένο να του αρνείται το γκολ με τα πόδια, ενώ στο 21' ο ΤΑΑ είχε δοκάρι σε σουτ εκτός περιοχής με κόντρα και στον Μπεγερίν.

Σπάζοντας την κατοχή της Λίβερπουλ και βγαίνοντας σε αντεπίθεση, ο Λακαζέτ βρήκε τον Μέιτλαντ – Νάιλς από αριστερά, εκείνος γέμισε προς την περιοχή των Πρωταθλητών κι ενώ ο Ρόμπερτσον μπορούσε να διώξει πολύ εύκολα, έκανε... τσαφ! Έτσι, ο Λακαζέτ με γυριστό σουτ στο 25' έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα! Οι «κόκκινοι» μέσα σε ένα δεκάλεπτο θα έφερναν τούμπα το παιχνίδι, με τον Μανέ να παίρνει το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Λένο σε σουτ του Σαλάχ από πλάγια δεξιά για το εύκολο 1-1 στο 28', ενώ, στο 34ο λεπτό από γέμισμα του Αλεξάντερ - Άρνολντ που έφτασε στις 27 ασίστ στην Πρέμιερ, με τον Ρόμπερτσον να στοπάρει από αριστερά και να τσιμπάει τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της Άρσεναλ για το 2-1, παίρνοντας το αίμα του πίσω!

Το ντέρμπι δικαίωσε τον κόσμο και επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του με την δύναμη που χαρακτήριζε τις ενέργεις των παικτών των δύο ομάδων, με την Άρσεναλ να προσπαθεί για... ελάχιστα δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος να δείξει ότι ήθελε ν' αντιδράσει μετά την ανατροπή που δέχθηκε. Ξανά, όμως, η Λίβερπουλ ανέκτησε την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως στο 58' λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση! Από κάθετη του Γουίλιαν ο Λακαζέτ βρέθηκε «φάτσα» με τον Άλισον, όμως ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ βγήκε νικητής! Η ίδια κατάληξη σημειώθηκε και στο 63' με ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον «Λάκα» να μην καταφέρνει να πλασάρει σωστά τον Άλισον!

Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων στο «Άνφιλντ» ήρθε στο 64', με τον Μανέ ν' αλλάζει ωραία τη μπάλα με τον Φιρμίνο, τον τελευταίο να του στέλνει ξανά στην «καρδιά» της περιοχής και τον Σενεγαλέζο να επιχειρεί μια... πιρουέτα πριν το σουτ, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ! Ο ρυθμός διατηρήθηκε σε απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα με την άμυνα της Άρσεναλ να καλείται να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερη πίεση από αυτή που είχαν τα μετόπισθεν των «κόκκινων» στις ευκαιρίες του Λακαζέτ από τις κάθετες που περνούσαν στις τρύπες της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός πέρασε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και τους Ζότα και Μίλνερ, ενώ, η Άρσεναλ εμπιστεύθηκε τον Ενκέτια για να βρει κάτι απρόσμενο και αποτελεσματικό στην επίθεση.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ της Λίβερπουλ έχασε δύο απανωτές ευκαιρίες μετά την είσοδό του και ο τρόπος με τον οποίο συνέχισε ν' αγωνίζεται η Λίβερπουλ ήταν τέτοιος που άφηνε τα πάντα ανοιχτά μέχρι το τέλος. Και για το δικό της τρίτο γκολ, αλλά και για μια πιθανή ζημιά που θα μπορούσε να της κάνει η ομάδα του Αρτέτα. Τελικά στο 88ο λεπτό ο Ζότα λίγο μετά το μπέρδεμα με τον Σαλάχ, κατέβασε με τον δεξιό μηρό κι έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 για τη Λίβερπουλ! Έτσι, οι «κανονιέρηδες» παραμένουν δίχως νίκη στο «Άνφιλντ» από τον Σεπτέμβρη του 2012! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (79' Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (90' + 1' Μιναμίνο), Μανέ (80' Ζότα)

Άρσεναλ: Λένο, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ, Τίρνεϊ, Μπεγερίν, Ελνένι, Τζάκα (60' Θεμπάγιος), Μέιτλαντ – Νάιλς, Γουίλιαν (68' Πεπέ), Λακαζέτ (73' Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ

Κώστας Ζάλιαρης