«Διπλό» η Γιουνάιτεντ με αδιανόητα πράγματα στο Μπράιτον! (vid)

Η Μπράιτον έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που είχε πέντε δοκάρια σε ένα ματς. Είχε 16 τελικές προσπάθειες. Κόντρα στην μοίρα της, ισοφάρισε στο 95' κι όμως δέχθηκε γκολ στη συνέχεια με πέναλτι από χαζό χέρι του Μοπέ με τον ρέφερι να το βλέπει στο βίντεο μετά τη λήξη! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με το τελικό 3-2 από την έδρα των «γλάρων» σε ένα απίθανο παιχνίδι! 



«Διπλό» η Γιουνάιτεντ με αδιανόητα πράγματα στο Μπράιτον! (vid)

Απίθανα πράγματα στο παιχνίδι των «γλάρων» με τη Γιουνάιτεντ, με τον Πότερ και τους ποδοσφαιριστές του να μην μπορούν να διανοηθούν αυτό που τους είχε επιφυλάξει η μοίρα...

Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία, ούτε τέσσερα, αλλά πέντε δοκάρια είχε η Μπράιτον στην αναμέτρηση στην οποία προηγήθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι αλά Πανένκα του Μοπέ στο 40ο λεπτό.

Η απάντηση από πλευράς ομάδας του Σόλσκιερ ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα από το αυτογκόλ του Ντανκ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπέδούχοι στο Amex είχαν πάρει πέναλτι σε φάση με τους Πογκμπά και Κόνολι, αλλά με την χρήση του Instant Replay, ο ρέφερι το πήρε πίσω.

Η προσωρινή ανατροπή έγινε από τον Ράσφορντ στο 55ο λεπτό με τρομερή προσποίηση στον Μπεν Γουάιτ και δυνατό σουτ για το 2-1 που έμοιαζε τελικό σκορ. Μάλιστα, λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Άγγλος είχε στείλει ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν είχε μετρήσει ποτέ για οφσάιντ...

Το αποτέλεσμα θα ήταν παντελώς άδικο για τους γηπεδούχους που έβλεπαν ότι το μοναδικό που μπορούσαν να κάνουν ήταν να συνεχίσουν να πηγαίνουν κόντρα στην μοίρα τους και δικαιώθηκαν!

Στο 95' ο Μαρτς με κεφαλιά ανενόχλητος από το δεύτερο δοκάρι έπειτα από γέμισμα του Γιάχανμπακς, εκμεταλλευόμενος την απόλυτη ανυπαρξία της άμυνας των φιλοξενούμενων, έκανε το 2-2, όμως το ματς είχε κι άλλο απίθανο περιστατικό! 

Ο Μαγκουάιρ έκανε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μοπέ έβαλε πολύ χαζά το χέρι, ακούμπησε τη μπάλα, ο διαιτητής το είδε στο μόνιτορ και φυσικά έδειξε την άσπρη βούλα από την οποία ο Μπρούνο Φερνάντες στο 99' διαμόρφωσε το τελικό 3-2. 

Οι «γλάροι» είδαν τη μπάλα να σταματάει πέντε φορές στα δοκάρια του Ντε Χέα, τρία δοκάρια μόνος του είχε Τροσάρ!

Το σύνολο των τελικών προσπαθειών στο ματς ήταν 18 για τη Μπράιτον και 7 για τους «κόκκινους διαβόλους»! 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Λάμπτεϊ, Λαλάνα (75' Γκρος), Αλζάτε, Μαρτς, Τροσάρ, Κόνολι (75' Γιάχανμπακς), Μοπέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά (65' Φρεντ), Μάτιτς, Γκρίνγουντ (83' Μπαϊγί), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (90' + 1' Φαν ντε Μπεεκ)

Κώστας Ζάλιαρης