Εντουάρντ Μεντί: Έρχεται για να βγάλει τον Κέπα με την «εισήγηση» του Τσεχ

Η Τσέλσι βρήκε στο πρόσωπο του Εντουάρντ Μεντί τον νέο τερματοφύλακα που έψαχνε. Ο Γάλλος ήταν ο «εκλεκτός» του Πετρ Τσεχ και ετοιμάζεται να βάλει γάντια βασικού και να εκμεταλλευτεί το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Κέπα, που δεν λέει να ξυπνήσει…  



Εντουάρντ Μεντί: Έρχεται για να βγάλει τον Κέπα με την «εισήγηση» του Τσεχ

Ποδοσφαιριστής της Τσέλσι με κάθε επισημότητα είναι ο Εντουάρντ Μεντί. Οι Λονδρέζοι ενισχύονται σε μια θέση που δείχνουν να «πονάνε» περισσότερο από οπουδήποτε αλλού…

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα της πιο ακριβής μεταγραφής της ιστορίας της Τσέλσι υποχρέωσε κατά κάποιον τρόπο τον Λάμπαρντ και το επιτελείο του να βγουν στην αγορά και να εντοπίσουν τον επόμενο «φύλακα άγγελο».

Ο Κέπα ήταν στα πολύ χαμηλά πατώματα του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, ενώ η τελευταία αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ έστειλε ακόμη ένα μήνυμα στον προπονητή του.

Από το καλοκαίρι του 2018 που αποκτήθηκε από τους Λονδρέζους έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, ο Κέπα είναι ο τερματοφύλακας της Premier League που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ έξω από την περιοχή, μετρώντας 19. Ο Ισπανός κατέχει αυτή τη στιγμή το χειρότερο ποσοστό επεμβάσεων στο αγγλικό πρωτάθλημα με τον αριθμό σοκ 18%! Ο 25χρονος έχει δεχτεί 18 γκολ στα τελευταία 22 σουτ που έχουν βρει στόχο.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι οδήγησαν την Τσέλσι στο να ξεκινήσει μεταγραφικό «σαφάρι». Καταλυτικό ρόλο στη λήψη της απόφασης είχε φυσικά ο Πετρ Τσεχ. Και πως θα μπορούσε να μην είχε;
Ο πρώην τερματοφύλακας των «μπλε» ήταν αυτός που ανέλαβε να βρει τον επόμενο κίπερ της ομάδας και κατέληξε στον Εντουάρντ Μεντί.

Ο 28χρονος έχει στην κατοχή ένα απίθανο στατιστικό, το οποίο προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Είναι ο τερματοφύλακας με το καλύτερο ποσοστό γκολ εις βάρος του, στη Ligue 1 τα τελευταία 70 χρόνια, καθώς δέχεται 0.8 τέρματα ανά παιχνίδι. Για να καταλάβει κάποιος πόσο εντυπωσιακός είναι ο αριθμός, αρκεί να γνωρίζει πως ο Τσεχ στην Ρεν είχε 1.03.

Ο Σενεγαλέζος ωστόσο δεν σταματάει εκεί. Σε 2.160 λεπτά συμμετοχής την περασμένη σεζόν είχε 78.4% ποσοστό επεμβάσεων και 10.2% μπλοκ στις σέντρες, τα οποία είναι σαφώς καλύτερα από εκείνα του Κέπα με 54.5% στις επεμβάσεις και 7.2% στις σέντρες.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για το εάν ο Μεντί θα βγει στην Τσέλσι στο 100%, ωστόσο οι αριθμοί του δείχνουν πως αυτή τη στιγμή πρόκειται για αναβάθμιση και ίσως πιο σταθερή περίπτωση από τον αλλοπρόσαλλο Κέπα.

 

 

Ανδρέας Σουλάι