«Έβρεξε» γκολ η Λίβερπουλ, προκρίσεις για Σίτι και Βίλα

Με το εντυπωσιακό 7-2 απέναντι στην Λίνκολν και τρελή εξέλιξη με τα απανωτά γκολ, η Λίβερπουλ πέρασε στον 4ο γύρο του φετινού Λιγκ Καπ. Ντεμπούτο για Τσιμίκα και Ζότα με την κόκκινη φανέλα. Η πολύ νεανική Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε 2-1 της Μπόρνμουθ, εύκολα στο 3-0 η Άστον Βίλα κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι.  



«Έβρεξε» γκολ η Λίβερπουλ, προκρίσεις για Σίτι και Βίλα

Ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα στο παιχνίδι με την Λίνκολν, παρέταξε αρκετά νέα πρόσωπα και το παιχνίδι πήρε τη σκυτάλη από αυτά των Τσέλσι, Νιούκαστλ και Έβερτον από την Τετάρτη, συνεχίζοντας τον καταιγισμό των γκολ.

Το σκορ άνοιξε ο Σακίρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 9ο λεπτό, για να έρθει ο Μιναμίνο στο 18' και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ακριβώς στην ίδια γωνία για το 2-0!

Ο Κέρτις Τζόουνς το πήρε πάνω του και πέτυχε δυο πανομοιότυπα τέρματα στο 32' και το 36', το δεύτερο με τη βοήθεια κόντρας για το 4-0, ενώ, με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιναμίνο από το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ έπειτα από προσπάθεια του Έλιοτ, έκανε το 5-0 σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς.

Ο Εντούν με ωραίο σουτ στο 60ο λεπτό συγκλίνοντας κεντρικά έπειτα από ενέργεια που ξεκίνησε από αριστερά μείωσε σε 5-1 με την Λίνκολν να δικαιούται γκολ, για να έρθει ο Γκρούιτς στο 65' με χαμηλό δεξί σουτ να κάνει το 6-1. Στο 67ο λεπτό ο Μόντσμα σε ένα... θεότρελο χρονικό διάστημα του ματς που τα γκολ διαδέχονταν το ένα το άλλο μείωσε περισσότερο, με τον Οριγκί στο 89' να κλείνει το σκορ διαμορφώνοντας το 7-2 από ασίστ του Μιναμίνο.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι είχε μονάχα τους Γουόκερ, Φόντεν, Μαχρέζ και Ρόδρι από τους βασικούς στο αρχικό σχήμα και η πιτσιρικαρία είναι αλήθεια ότι δεν εντυπωσίασε και τόσο πολύ τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στο 18ο λεπτό, πάντως, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «πολιτών», ο 17 ετών και 229 ημερών επιθετικός, Λίαμ Ντέλαπ, γιος του άλλοτε μέσου των Στόουκ, Σάντερλαντ και εθνικής Ιρλανδίας, Ρόρι Ντέλαπ, άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση ήταν άμεση και ήρθε στο 22' από τον Σάριτζ που με χαμηλό σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-1. Η Σίτι ζορίστηκε για να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερνε ν' αποφύγει την παράταση, στο ματς είχαν μπει οι Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε αντί των Ντόιλ και Ρόδρι και τη λύση έδωσε ο Φόντεν στο 75' σκοράροντας από το «ριμπάουντ» σε δοκάρι του Μαχρέζ για το τελικό 2-1.

Η Άστον Βίλα δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί της Μπρίστολ Σίτι και να περάσει στην επόμενη φάση, με τον Μπέρτραντ Τραορέ ν' ανοίγει λογαριασμό με τη νέα του ομάδα δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του. Δεύτερο γκολ με τους «χωριάτες» πέτυχε και ο Γουότκινς για το τελικό 3-0, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Ελ Γκαζί.

Κώστας Ζάλιαρης