Τα 44 γκολ της πιο παραγωγικής αγωνιστικής και το προηγούμενο ρεκόρ

Με τα πέντε συνολικά τέρματα που επιτεύχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα τελευταία ματς της δεύτερης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, κατεγράφη η πιο παραγωγική αγωνιστική στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ με 44 τέρματα ανάμεσα σε 20 ομάδες! Από τη σεζόν 2010-2011 είχε να σημειωθεί ρεκόρ από γκολ, παραμένει απόλυτη η Boxing Day του 1963...



Τα 44 γκολ της πιο παραγωγικής αγωνιστικής και το προηγούμενο ρεκόρ

Το κορυφαίο πρωτάθλημα πραγματοποίησε την πρώτη του φουλ αγωνιστική για τη νέα αγωνιστική περίοδο, δεδομένου πως οι σύλλογοι του Μάντσεστερ μπήκαν μια εβδομάδα μετά στον «Μαραθώνιο» λόγω της συμμετοχής τους στα ευρωπαϊκά Final-8 σε Λισαβόνα και Κολωνία. 

Με τα παιχνίδια των Έβερτον - Γουέστ Μπρομ (5-2), Λιντς - Φούλαμ (4-3) και Σαουθάμπτον - Τότεναμ (2-5) να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον αριθμό των τερμάτων που σημειώθηκαν επίσημα, τα 44 γκολ είναι ό,τι καλύτερο έχει επιδείξει ποτέ η Πρέμιερ Λιγκ σε μια αγωνιστική, σε Λίγκα με 20 ομάδες. 

Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ ήταν τη σεζόν 2010-2011, όταν τότε είχαν επιτευχθεί 43 τέρματα στην 24η αγωνιστική όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί 2-1 από τη Γουλβς, η Έβερτον είχε πετύχει πάλι πέντε τέρματα (5-3) κόντρα στην Μπλάκπουλ, ενώ η Νιούκαστλ είχε κάνει την επική επαναφορά στο ματς με την Άρσεναλ για το τελικό 4-4. 

Φυσικά, η Boxing Day του 1963 παραμένει ανεπανάληπτη με όλα τα τρομερά αποτελέσματα που είχαν καταγραφεί στα χρονικά της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης