Τρέλα με Σον – Κέιν και «πεντάρα» η Τότεναμ! (vid)

Ο Κέιν έφτιαχνε, ο Σον «εκτελούσε», ο Άγγλος είχε τέσσερις ασίστ κι ένα γκολ, ο Νοτιοκορεάτης έκανε καρέ τερμάτων στο St. Mary's και η Τότεναμ πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Σαουθάμπτον φτάνοντας στο τελικό 5-2! Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ ένας παίκτης φτιάχνει τέσσερα γκολ για έναν συγκεκριμένο συμπαίκτη του σε ένα ματς.  



Τρέλα με Σον – Κέιν και «πεντάρα» η Τότεναμ! (vid)

Ο... Σονάλντο, το αγαπημένο παιδί του Ζοσέ Μουρίνιο, έδωσε τη λύση στην Τότεναμ σε ένα παιχνίδι που όπως φάνηκε εξ αρχής ήταν αρκετά επικίνδυνο και δύσκολο για τους Λονδρέζους.

Η Σαουθάμπτον αφού αρχικά στο 3ο λεπτό είδε τον VAR ν' ακυρώνει γκολ του Κέιν για οφσάιντ στην έναρξη της φάσης, απάντησε με μια εξαιρετική ευκαιρία του Άνταμς στον οποίο ο Γιορίς αρνήθηκε το γκολ με τρομερή επέμβαση με το δεξί χέρι στο 10ο λεπτό. Λίγο αργότερα ο Ινγκς έκανε χέρι προτού στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Γάλλο πορτιέρε της Τότεναμ να βγαίνει εξαιρετικά για να διώξει με το κεφάλι πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή του, ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός των «αγίων» θα τον νικούσε. Στο 32' από βαθιά μπαλιά του Γουόκερ – Πίτερς στην πλάτη του Ντάιερ, ο Ινγκς με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για τη Σαουθάμπτον από πολύ δύσκολο σημείο!

Η μεγάλη ανατροπή για την Τότεναμ θα ξεκινούσε από το πουθενά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και θα ολοκληρωνόταν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. «Δράστες» και στις δύο περιπτώσεις οι Κέιν και Σον. Ο Άγγλος επιθετικός στο 45' + 2' πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Νοτιοκορεάτη που από πλάγια θέση ισοφάρισε, ενώ, το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο και στο 47' με τον Σον αυτή τη φορά να πλασάρει με το αριστερό για το come-back και το 2-1! Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές των Λονδρέζων θα συνέχιζαν το... βιολί τους μέχρι το φινάλε, με τον Κέιν να φτιάχνει, τον Σον να εκτελεί και τους δυο τους να γράφουν ιστορία με το καρέ τερμάτων και το καρέ των «σερβιρισμάτων» για το 4-1 που διαμορφώθηκε με τα γκολ στο 64' και το 73'.

Στο 82' ο Άγγλος αφού πρώτα είχε φτιάξει τόσα γκολ πέτυχε ένα κι εκείνος με το «ριμπάουντ» από το δοκάρι του Λαμέλα, ενώ, στο 90' ο Ινγκς με πέναλτι μείωσε στο τελικό 5-2 στον θρίαμβο των Λονδρέζων.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ – Πίτερς, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Μπέρτραντ, Άρμστρονγκ (68' Τέγια), Γουόρντ – Πρόους, Ρομέου (55' Σμόλμπον), Ντζενέπο, Άνταμς (80' Λονγκ), Ινγκς

Τότεναμ: Γιορίς, Ντόχερτι, Ντάβινσον Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Γουίνκς, Ντομπελέ (46' Λο Σέλσο), Μόουρα (61' Λαμέλα), Κέιν (84' Μπεργκβάιν), Σον

Κώστας Ζάλιαρης