Πεντάρα της Έβερτον με Χάμες! (vid)

Η Έβερτον είχε τρομερά άνετο μεσημέρι στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, έκανε ανατροπή από το πρώτο μέρος και έφτασε στο τελικό 5-2 διαλύοντας την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς! Γκολ και ασίστ από τον Χάμες Ροντρίγκες στο πρώτο του εντός έδρας ματς με τη νέα του ομάδα, έγραψε ιστορία ο Κάλβερτ – Λιούιν.



Πεντάρα της Έβερτον με Χάμες! (vid)

Η Έβερτον αιφνιδιάστηκε όταν μόλις στο 10ο λεπτό ο Ντιανγκανά με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τους «baggies», ενώ, στο 22' ο Λίβερμορ είχε δοκάρι τρομάζοντας πάρα πολύ το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι.

Κάπου εκεί ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση...

Στο 31ο λεπτό ο Κάλβερτ – Λιούιν με τακουνιά ισοφάρισε, με τον VAR ν' αντιλαμβάνεται πως δεν υπήρχε οφσάιντ αφού η μπάλα προερχόταν από αντίπαλο αμυντικό. Στο 45' ο Χάμες με διαγώνιο σουτ χαμηλά με το αριστερό λίγα μέτρα εκτός περιοχής έκανε την ανατροπή και μάλιστα ο Κολομβιανός κέρδισε και την αποβολή του Γκιμπς που τον χτύπησε στο πρόσωπο! Ο Μπίλιτς ήταν έξαλλος με αυτή την εξέλιξη και αφού δεν άφησε τον Μάικ Ντιν σε ησυχία στην ανάπαυλα, αντίκρισε κι εκείνος την κόκκινη κάρτα.

Ο Ματέους Περέιρα στο 47ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ με το αριστερό ισοφάρισε, όμως, είχε... κατηφόρα το παιχνίδι και θα οδηγούσε την Έβερτον σε εντυπωσιακή νίκη.

Ο Μάικλ Κιν στο 54ο λεπτό έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ το κλαμπ του λιμανιού, ενώ, στο 62ο και το 66ο λεπτό ο Ντόμινικ Κάλβερτ – Λιούιν διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Το χατ-τρικ αυτό, έκανε τον επιθετικό των «ζαχαρωτών» τον νεότερο Άγγλο ποδοσφαιριστή που πετυχαίνει τρία γκολ με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ σε ένα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ, συνολικά έφτασε στα τέσσερα τέρματα μαζί και με αυτό που είχε πετύχει στην πρεμιέρα απέναντι στην Τότεναμ.

Γκολ, ασίστ, κερδισμένη αποβολή ο Χάμες, χατ-τρικ ο Κάλβερτ – Λιούιν, δυο ασίστ ο Ριτσάρλισον, μια ευτυχισμένη Έβερτον υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι.

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόλεμαν, Μίνα, Κιν, Ντιν, Ντουκουρέ (65' Σίγκουρντσον), Άλαν, Αντρέ Γκόμες, Χάμες (78' Κεν), Κάλβερτ – Λιούιν (71' Ιγουόμπι), Ριτσάρλισον

Γουέστ Μπρομ: Τζόνστον, Φέρλονγκ, Αγιάζι, Μπάρτλεϊ, Ο'Σέι, Γκιμπς, Κόστα Περέιρα (71' Φίλιπς), Λίβερμορ, Σόιερς (75' Φιλντ), Ντιανγκανά (71' Έντουαρντς), Ρόμπινσον

Κώστας Ζάλιαρης