Ο λόγος που ο Μπιέλσα θέλει να κάθεται στον κουβά...

Αν άλλαζε κάτι στην εικόνα που προσφέρει προς τον κόσμο, σίγουρα θα ξένιζε πολλούς γιατί όλοι τον έχουν συνηθίσει για τον τρόπο του και την ιδιαίτερη συνήθειά του. Κι όμως, το γεγονός πως ο Μπιέλσα επιλέγει να κάθεται στον μικρό κουβά, βάζοντας και το μαξιλαράκι από πάνω, έχει ιδιαίτερο λόγο και δεν είναι μονάχα για να έχει καλύτερη οπτική στον αγωνιστικό χώρο...



Ο λόγος που ο Μπιέλσα θέλει να κάθεται στον κουβά...

Ο Αργεντινός τεχνικός της Λιντς παρουσίασε ένα τρομερά δυνατό σύνολο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και έτοιμο ν' ανταγωνιστεί κάθε ισχυρή δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ. 

Ο el loco, όπως ακριβώς το συνηθίζει εδώ και χρόνια, κάθεται σε ένα μικρό κουβά, στον οποίο από πάνω βάζει και ένα μαξιλαράκι για να είναι άνετος, να πίνει και τον καφέ του και να παρακολουθεί την εξέλιξη των αγώνων της ομάδας του ώστε να παρεμβαίνει όπως εκείνος θεωρεί πως πρέπει να το κάνει. 

Το γεγονός πως δεν κάθεται στον πάγκο έχει προκαλέσει απορίες και στο παρελθόν, ωστόσο, το συγκεκριμένο έχει να κάνει με την πιο κοντινή απόσταση που θέλει να έχει από τον αγωνιστικό χώρο ώστε να έχει καλύτερη οπτική. 

«Γιατί να είναι πρέπει να είναι κάτι πιο ιδιαίτερο από έναν απλό κουβά στον οποίο κάθομαι;» είχε αναφέρει ο Μπιέλσα, ωστόσο, ο δημοφιλής και έγκριτος δημοσιογράφος Γκιγιόμ Μπαλάγκ, είχε τονίσει σε ντοκιμαντέρ: 

«Κάθεται εκεί γιατί καθημερινά περπατάει πολύ για να πάει από το σπίτι του στο προπονητικό κέντρο κι όταν δεν αντέχει την ορθοστασία κάθεται για να μην έχει και τους έντονους πόνους στην πλάτη, που τον έχουν ταλαιπωρήσει και από την ποδοσφαιρική του καριέρα...». 

Κώστας Ζάλιαρης