Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 1-0: Ποδαρικό με Ζαχά

Με τον Γουίλφριντ Ζαχά να πετυχαίνει μόλις το δεύτερο γκολ του σε 22 παιχνίδια, η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε έστω και δύσκολα να πάρει όλους τους βαθμούς από το παιχνίδι απέναντι στη Σαουθάμπτον για την πρώτη αγωνιστική της νέας Πρέμιερ Λιγκ! Ήρωας ο Γκουαΐτα στο φινάλε, κράτησε τη νίκη για την ομάδα του!



Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 1-0: Ποδαρικό με Ζαχά

Οι «αετοί» του Ρόι Χότζον φιλοξένησαν τους «άγιους» και ο Ζαχά στο 13ο λεπτό με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής έχοντας γίνει αποδέκτης γεμίσματος, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το γκολ ήταν που έκρινε όλη την αναμέτρηση και επέτρεψε στους Λονδρέζους να κάνουν θετικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημνα.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για τη Σαουθάμπτον και αρκετά πιο εύκολα για την Πάλας από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Τότε, ο Γουόκερ – Πίτερς θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί στ' αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα, αλλά διορθώθηκε από τον VAR σε κίτρινη έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα στον Μίτσελ, δίχως να βλέπει, πηγαίνοντας με τεντωμένο πόδι. Η αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες παρέμεινε, η Πάλας πέρασε στιγμές όπου πιέστηκε, ο Μιλιβόγεβιτς που είχε χάσει προπονήσεις λόγω καραντίνας πέρασε στο ματς στο τελευταίο 15λεπτο για να διατηρήσει τον έλεγχο στα χαφ και στο 82' η μπάλα κατέληξε ξανά στα δίχτυα για τους «αετούς». Ο Ζαχά ξεκινώντας από πλάγια θέση έφτασε μέχρι και το σωστό πλασέ για το 2-0, όμως ήταν οφσάιντ όπως αντιλήφθηκε ο VAR, αποφασίζοντας να μην μετρήσει το γκολ. Καμία διαφορά δεν έκανε για το σύνολο του Χότζον που πήρε όλους τους βαθμούς από το ματς της πρεμιέρας.

Τρομερή η απόκρουση του Γκουαΐτα στις καθυστερήσεις σε κεφαλιά του Ινγκς για να κρατήσει τη νίκη για τους γηπεδούχους στο Selhurst Park! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Κουγιατέ, Νταν, Μίτσελ, Τάουνσεντ, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι (74' Μιλιβόγεβιτς), Σλουπ (81' Έζε), Ζαχά, Αγιού

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Γουόκερ – Πίτερς, Στέφενς, Μπέντναρεκ (46' Βέστεργκαρντ), Μπέρτραντ, Σμόλμπον (77' Τζενεπό), Γουόρντ – Πρόους, Ρομέου, Ρέντμοντ, Άνταμς (85' Λονγκ), Ινγκς

Κώστας Ζάλιαρης