Πρέμιερ Λιγκ κατά Κυβέρνησης: Δοκιμές με οπαδούς, μόνο αν ξεπερνούν τους 1.000 στις εξέδρες!

Η Πρέμιερ Λιγκ αντιδρά στην ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον πως θα αναβληθούν οι δοκιμές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε τοπ επίπεδο κι έτσι οι ομάδες της Λίγκας ανακοίνωσαν πως θα δεχθούν να συμμετέχουν σε τεστ επαναφοράς κοσμου μόνο αν ξεπερνούν τους 1.000 κάθε φορά! 



Πρέμιερ Λιγκ κατά Κυβέρνησης: Δοκιμές με οπαδούς, μόνο αν ξεπερνούν τους 1.000 στις εξέδρες!

Η Πρέμιερ θέλει από τις αρχές του επόμενου μήνα να είναι σε θέση να μπορεί να καλυφθεί το 30% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου από οπαδούς ώστε να σημάνει η σταδιακή επιστροφή των φίλων των ομάδων στις θέσεις τους δίπλα στους αγαπημένους τους συλλόγους. 

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που έκαναν τον Μπόρις Τζόνσον να γνωστοποιήσει πως παίρνουν αναβολή οι προγραμματισμένες δοκιμές, ρίχνοντας... άκυρο σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ που είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να παίξουν με κόσμο, φιλοξενώντας περισσότερους από 10.000 υποστηρικτές τους στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια τους! 

Έτσι, με ομόφωνη απόφαση, οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ γνωστοποίησαν πως δεν θα δεχθούν να γίνουν δοκιμές με ελάχιστο κόσμο και πως θα αποδεχθούν αυτό να συμβεί μονάχα αν το μίνιμουν της προσέλευσης φτάσεις στους 1.000 ανθρώπους στις κερκίδες. 

Περαιτέρω αναβολή της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, θα σημάνει τεράστια οικονομική ζημιά, με το αγγλικό ποδόσφαιρο να χάνει 100 εκατομμύρια λίρες κάθε μήνα! 

Κώστας Ζάλιαρης