Αγγλία: Σχεδόν 30 χρόνια μετά έκαναν ντεμπούτο τόσοι διεθνείς!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπορεί να είδε τους Φόντεν και Γκρίνγουντ να μην τον δικαιώνουν για την επιλογή του στο ματς με την Ισλανδία έπειτα απ' όσα ακολούθησαν, όμως, συνέχισε να εμπιστεύεται το νέο «αίμα» και έδωσε σε τέσσερις ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να κάνουν ντεμπούτο με τη φανέλα με το εθνόσημο. Πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια τόσες... πρώτες εμφανίσεις.  



Αγγλία: Σχεδόν 30 χρόνια μετά έκαναν ντεμπούτο τόσοι διεθνείς!

Τα «τρία λιοντάρια» ξεκίνησαν τη νέα περιπέτειά τους στο Nations League με τέσσερις βαθμούς, τους οποίους εξασφάλισαν με την πολύ δύσκολη νίκη (1-0) επί της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ το περασμένο Σάββατο και με το 0-0 με μετριότατη έως κακή εικόνα, το βράδυ της Τρίτης στην Κοπεγχάγη.

Στο ματς με τους Δανούς, αγωνίστηκαν για την εθνική ομάδα της Αγγλίας οι Κόουντι, Γκρίλις, Φίλιπς και Μέιτλαντ – Νάιλς, με τους τέσσερις να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση σε επίπεδο ανδρών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους.

Ο στόπερ της Γουλβς και ο μέσος της Λιντς πήραν φανέλα βασικού, ενώ, ο χαφ της Άρσεναλ και αυτός της Άστον Βίλα πέρασαν στο ματς με αλλαγή.

Αυτό το παιχνίδι σήμανε και την πρώτη φορά έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια που σε ένα επίσημο ματς παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» τρεις ή και περισσότεροι διεθνείς ποδοσφαιριστές!

Την αμέσως προηγούμενη, το ημερολόγιο έγραφε 1991 σε προκριματικά του Euro απέναντι στην Πολωνία, όταν τότε είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση οι Τόνι Ντάλεϊ, Άντι Γκρέι και Άντι Σίντον.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης