Μαγκαλιάες: Ο «βράχος» που ετοιμάζεται να μεταμορφώσει την άμυνα της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκάμπριελ Μαγκαλιάες από την Λιλ και το england365 αναλύει όσα μπορεί να προσφέρει και να διορθώσει στην άμυνα των «κανονιέρηδων», ο Βραζιλιάνος.  



Μαγκαλιάες: Ο «βράχος» που ετοιμάζεται να μεταμορφώσει την άμυνα της Άρσεναλ

Μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων και συζητήσεων ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι κέρδισαν τη μάχη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήραν τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μικέλ Αρτέτα προσθέτει έναν αξιόπιστο στόπερ στην αμυντική γραμμή της αλλοπρόσαλλης άμυνας των «κανονιέρηδων»… Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν που ο Ισπανός τεχνικός, είχε αναφερθεί στα αμυντικά προβλήματα της ομάδας, βλέποντας στο πρόσωπο του 22χρονου, τον άνθρωπο που θα της μεταμορφώσει την εικόνα στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Μαγκαλιάες είναι ακριβώς ο ποδοσφαιριστής που χρειαζόταν η Άρσεναλ για να αλλάξει πρόσωπο στα μετόπισθεν. Δυνατός, ψηλός, βάζοντας τα πόδια του στη «φωτιά», χωρίς φόβο. Ο Γκάμπριελ ήταν ένας εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών στη Ligue 1 την περασμένη σεζόν, με τα στατιστικά να το αποδεικνύουν περίτρανα.

Πρώτος στην κατηγορία των κερδισμένων μονομαχιών, καθώς κανένας δεν είχε μεγαλύτερο ποσοστό από το 67% του Βραζιλιάνου (150/224). Παράλληλα είχε και τις περισσότερες μεταβιβάσεις από το ένα μισό στο άλλο (578), ενώ δέχτηκε επιτυχημένη ντρίμπλα μόλις επτά φορές! Μάλιστα ήταν 3ος στην κατηγορία των επιτυχημένων τάκλιν, με ποσοστό 74,6%, με την πρώτη θέση να ανήκει στον επίσης νέο ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ (είχε παραμείνει δανεικός στη Σεντ Ετιέν), Γουίλιαμ Σαλιμπά.

Καλύτερος από όλους τους «κανονιέρηδες»

Ποια είναι όμως τα στατιστικά του σε σχέση μου τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές των Λονδρέζων; Πρώτος σε κοψίματα, πρώτος σε τάκλιν, πρώτος σε συμμετοχή μονομαχιών, πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες και τρίτος σε ανακτήσεις. Εκεί που ποντάρει ο Αρτέτα περισσότερο είναι στις μονομαχίες στον αέρα, όπου η Άρσεναλ είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

 

 

Οι «κανονιέρηδες» είχαν το χειρότερο ποσοστό στις στατικές φάσεις, καθώς δέχτηκαν το 45% των γκολ από τέτοιες φάσεις. Ένας τομέας όπου ο Γκάμπριελ είναι πολύ δυνατός, καθώς και στην κατηγορία των κερδισμένων μονομαχιών στον αέρα κατείχε την πρώτη θέση.

 

 

Με την έλευση του 22χρονου η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να χτίσει στο μομέντουμ που έχει φτιάξει, καθώς όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις βαδίζει στα σωστά βήματα. Μαζί με τον Σαλιμπά «υπόσχονται» να φτιάξουν ένα αμυντικό δίδυμο, το οποίο θα «καθαρίζει» για την επόμενη δεκαετία…

Ανδρέας Σουλάι