Τα όνειρα του Χέντερσον θα γίνουν οι... εφιάλτες του Ντε Χέα;

Η εξέλιξη του ενός, έγινε το άγχος του άλλου. Μπορεί πριν δύο χρόνια, ο Ντιν Χέντερσον να έφευγε ως πέμπτος… τερματοφύλακας, όμως η επιστροφή και η ανανέωση του συμβολαίου του, στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τον Νταβίντ Ντε Χέα. Τα καρέ των «μπέμπηδων» θα απολαύσουν μία φανταστική μάχη.



Τα όνειρα του Χέντερσον θα γίνουν οι... εφιάλτες του Ντε Χέα;

Ήταν Ιούλιος του 2018, όταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει τον δανεισμό ενός νεαρού τερματοφύλακα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία μεταγραφή που κανείς δεν πρόσεξε και σίγουρα η πρώτη τριάδα των τερματοφυλάκων στους «κόκκινους διαβόλους», δενπαρατήρησε. Ο Ντιν Χέντερσον παραχωρείται με διετή ενοίκιο στις «λεπίδες», οι οποίες ακόμα βρίσκονταν στην δεύτερη κατηγορία Αγγλίας. 

Κανείς δεν θα φανταζόταν, ότι δύο χρόνια αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όχι απλά θα τον έπαιρνε πίσω, αλλά θα του ανανέωνε το συμβόλαιο για 5+1 χρόνια, με απολαβές 100 χιλιάδες ευρώ, την εβδομάδα. Και το κυριότερο, θα έκανε… ολόκληρο Ντε Χέα να τρέμει ένα 23χρονο παιδί για τα γάντια του βασικού.

 

 

Μία ιστορία σαν… παραμύθι!

Ο Ντιν Χέντερσον μπορεί να αποτελούσε μία από τις βασικές μονάδες της «θυγατρικής» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η πορεία του, έμοιαζε σαν όλων των υπολοίπων παιδιών. Δανεικός από εδώ και από εκεί, ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και τέλος. Με την πρώτη ομάδα δεν πήρε καμία ευκαιρία και η σκιά του Νταβίντ Ντε Χέα, φαινόταν ακατανίκητη.

Ο ίδιος το γνώριζε και το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να συμβιβαστεί και να τριγυρνάει στις ομάδες για να παίρνει παιχνίδια.Όταν έφτασε η πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σίγουρα δεν περίμενε πως αυτό ήταν το «κλειδί» για να τον κοιτάξουν οι άνθρωποι της ομάδας του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s go @sufc_official can’t wait for the season to start🔜🔛🔝

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dean Henderson (@deanhenderson) στις

 

Η θετική του απάντηση, φαινόταν σαν κάτι να του έλεγε, ότι εκεί θα έφτιαχνε το όνομα που ήθελε. Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία αποτέλεσε έκπληξη στο Νησί αλλά κανείς δεν είχε δει, ακόμα, τι θα μπορούσε να προσφέρει ο Βρετανός πορτιέρο. Τα στατιστικά του ήδη «ζάλιζαν».

Η Σέφιλντ τερμάτισε 2η και είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μαζί με την Μίντλεσμπρο που είχε στο τέρμα της, τον πολύπειρο Ράντολφ). Ο μόλις 22 ετών τερματοφύλακας, μέτρησε 21 ανέπαφες εστίες σε διάστημα 46 αγώνων ενώ δέχτηκε μόλις 41 γκολ (!). Η επιστροφή των «λεπίδων» στην Premier League, είχε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για τον ταλαντούχο άσο.

Το βραβείο του ήταν η επιστροφή

Μπορεί η επιστροφή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην μεγάλη κατηγορία, να έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς, ωστόσο πριν την έναρξη της σεζόν, ήταν το… φαβορί από τις τρεις νεοφώτιστες, για να υποβιβαστεί άμεσα. Ο στόχος της ήταν η διάψευση αυτού και η παραμονή στην Premier League. Για τον Χέντερσον, όμως, ήταν κάτι περισσότερο. 

Το ονειρικό ξεκίνημα και η είσοδο της ομάδας στην πρώτη εξάδα, έκανε άπαντες να αλλάξουν γνώμη. Ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε τρομερές εμφανίσεις και παιχνίδι με το παιχνίδι, έδειχνε το ταλέντο του όλο και περισσότερο. Λίγο μετά τον χειμώνα, η Τσέλσι είχε ξεκινήσει ήδη να… προειδοποιείτην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, για αυτό «καμπανάκι» είχε φροντίσει να το χτυπήσει, ο Ντε Χέα.

Ο Ισπανός πορτιέρε ήταν κάτω του μετρίου, την ίδια στιγμή που η ομάδα του είχε αναγεννηθεί. Όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν να ψάχνουν για τερματοφύλακα, έπεσαν πάνω στον καλύτερο του φετινού πρωταθλήματος. Ο οποίος, όμως, τους ανήκε. Ο Ντιν Χέντερσον ήταν συγκλονιστικός και ο τίτλος της τέταρτης καλύτερης άμυνας στην κατηγορία, του είχε ανοίξει τον δρόμο προς την κορυφή.

Οι συγκρίσεις στους αριθμούς των δύο τερματοφυλάκων είχαν γεμίσει κάθε site και social media. Ο Χέντερσον μέτρησε 13 clean sheets και 33 γκολ σε 36 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα ενώ από την άλλη, το Νο 1 των «μπέμπηδων» είχε τις ίδιες καθαρές εστίες με δύο παιχνίδια παραπάνω. Μάλιστα είχε δεχτεί 36 τέρματα συνολικά, παρότι η άμυνα που είχε μπροστά του, κόστιζε πολλά περισσότερα από αυτήν που είχε ο, πλέον, συμπαίκτης του.

 

 

Σε λίγες εβδομάδες η Premier League θα κάνει την πρώτη της σέντρα. Δίχως αμφιβολία, ο Νταβίντ Ντε Χέα θα πάρει την φανέλα του βασικού για αρχή, όμως ο Ντιν Χέντερσον δεν επέστρεψε για να είναι δεύτερος. Μέσα στα εννιά χρόνια παρουσίας του Ισπανού, ο ταλαντούχος άσος φαντάζει ο μοναδικός που είναι τόσο ικανός, ώστε να του «κλέψει» το νούμερο ένα.

Νότης Χάλαρης