Η αρχή της... θρυλικής σχέσης Ρούνεϊ - Γιουνάιτεντ (vids)

Εκείνη η 31η Αυγούστου του 2004 ήταν τελικά ο πρόλογος μιας... παραμυθένιας σχέσης. Αυτής του Γουέιν Ρούνεϊ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα 18 του χρόνια, τότε, ο Άγγλος επιθετικός άφησε την Έβερτον, ανακοινώθηκε από τους «κόκκινους διαβόλους» και ποιος να του έλεγε πόσα θα ζούσε, πόσους τίτλους θα πανηγύριζε και πόσα γκολ θα πετύχαινε όντας πλέον ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για το κλαμπ...



Η αρχή της... θρυλικής σχέσης Ρούνεϊ - Γιουνάιτεντ (vids)

Ο Ρούνεϊ, εν έτει 2020, μαθαίνει και λίγο από προπονητική στο πλευρό του Φιλίπ Κοκού στην Ντέρμπι Κάουντι, εκεί όπου έχει συμφωνήσει να βρίσκεται ως παίκτης - κόουτς, επιστρέφοντας στο αγγλικό ποδόσφαιρο μετά το πέρασμά του από το MLS. 

Πριν από 16 ολόκληρα χρόνια, ο νεαρός, τότε, Γουέιν Ρούνεϊ, με το baby face και θράσος που θα ζήλευε και ο πιο τολμηρός παίκτης που κάνει νωρίς ένα πολύ μεγάλο βήμα, ανακοινώθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Η ιστορία έγραψε 559 παιχνίδια, 253 γκολ, 146 ασίστ, 5 πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Γιουρόπα Λιγκ, 3 Λιγκ Καπ και την κορυφή των σκόρερ σε ολόκληρη των ιστορία των «κόκκινων διαβόλων». 

Όπως κάθε παραμύθι, έτσι κι αυτό του Ρούνεϊ είχε τις... σκοτεινές του σελίδες με τις στιγμές που έφτανε κοντά στο σημείο της αποχώρησης επί Σερ Άλεξ και κατέθετε αίτημα μεταγραφής, στο φινάλε μπορεί να... τον έσπρωξε ο Μουρίνιο προς την έξοδο μη υπολογίζοντάς τον, όμως, γνωρίζει πολύ καλά και θα έχει να θυμάται κάτι. Είναι και θα είναι αιώνια, ένας legend για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Και σαν σήμερα, το 2004, ξεκίνησαν όλα...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης