Μπορεί η Τσέλσι να διεκδικήσει τον τίτλο; Ωραίο θα ήταν, αλλά φαντάζει δύσκολο!

Αν ολοκληρωθεί και η μετακίνηση του Χάβερτς, η Τσέλσι συνεχιζει ακάθεκτη και προσπαθώντας και για τον Τιάγκο Σιλβα η ερώτηση είναι μια: Μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από το δίδυμο της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι στη νέα σεζόν που αρχίζει σε τρεις εβδομάδες; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Μπορεί η Τσέλσι να διεκδικήσει τον τίτλο; Ωραίο θα ήταν, αλλά φαντάζει δύσκολο!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η ομάδα που έχει κινηθεί καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη αγγλική σε αυτό το κομμάτι των μεταγραφών και των ενισχύσεων, είναι η Τσέλσι. Έχει προσθέσει ποιότητα στην επίθεση, βάζει νέο αίμα και στα χαφ θέλει  να ενισχύσει την άμυνα της συνεπώς πολύ λογικά εγείρεται το ερώτημα, αν μπορεί να καλύψει τη διαφορά και να γίνει ανταγωνιστική για τον τίτλο!

Το περσινό πείραμα αφού δεν υπήρχαν μεταγραφές, ήταν να έρθει στον πάγκο της ομάδας ένας θρύλος του συλλόγου, ο Φρανκ Λάμπαρντ, στηρίζοντας επιλογές με νέα παιδιά. Παρά το πολύ δύσκολο ξεκίνημα, με βαριά ήττα στο Ολντ Τράφορντ, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 4-0 και μια ακόμη ήττα από τη Λίβερπουλ στις πρώτες αγωνιστικές, η Τσέλσι διαχειρίστηκε πολύ καλά τη νέα κατάσταση. Είχε τα πάνω της που ήταν αρκετά, είχε και τα κάτω της που πολύ φυσιολογικά ήταν επίσης αρκετά για μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά. Τώρα όμως, οι απαιτήσεις αρχίζουν να αυξάνονται και έχω την εντύπωση ότι ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Λάμπαρντ, είναι αυτό ακριβώς!

Αν το ξεκίνημα της νέας σεζόν έχει στραβοπατήματα θα υπάρξει μεγάλη πίεση προς το πρόσωπό του με δεδομένο πως αυτή τη φορά δεν υπάρχει δικαιολογία. Η γυναίκα που παίρνει όλες τις αποφάσεις στον σύλλογο του Λονδίνου, η Γκρανόφσκαγια, θα ήθελε να δει την ομάδα να πιέζει ακόμα περισσότερο προς την κορυφη και γενικά είναι κοινή πεποίθηση πως θα ήθελε κάποιο μεγάλο όνομα αντί του Άγγλου στον πάγκο!

Καθαρά αγωνιστικά όμως πόσο εύκολο είναι ακόμα και με αυτές τις μεταγραφές να καλυφθεί μία απόσταση σχεδόν 30 βαθμών από την κορυφή;

Πρώτο μεγάλο πρόβλημα που δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί παραμένει η θέση του τερματοφύλακα. Η Τσέλσι έχει πληρώσει ρεκόρ κόσμου για να αποκτήσει τον Κέπα που δεν έχει βοηθήσει. Δεν είναι κακός τερματοφύλακας, κάθε άλλο μάλιστα, ωστόσο είναι φανερό πως δεν έχει χημεία με την άμυνα του και δεν έχει και την ικανότητα να την καθοδηγήσει! Φυσικά δεν μπορεί να τον δώσει με ελάχιστα χρήματα όταν έχει δώσει σχεδόν 90 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Και η ερώτηση είναι με ποιον θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει, που να την ανεβάσει επίπεδο.
Επίσης έχει κολλήσει και το θέμα του αριστερού μπακ.

Ο Μπεν Τσιλγουελ είναι εξαιρετικός αλλά όχι για σχεδόν 70 εκατομμύρια! Με τα μισά λεφτά θα μπορούσε η Τσέλσι να κινηθεί για τον Ρεγκιλόν της Σεβίλλης ωστόσο το γεγονός πως ο Τσιλγουελ είναι Άγγλος ανεβάζει την τιμή του στα ύψη!

Ο Τιάγκο Σίλβα, θα προσθέσει ποιότητα στο κέντρο της άμυνας ώστε να αποφευχθούν εύκολα και ανόητα λάθη που κόστισαν βαθμούς μέσα στη σεζόν. Από την άλλη όμως τα καλά χρόνια της καριέρας του είναι πίσω, με ερωτηματικά να υπάρχουν σχετικά με το αν θα μπορέσει να βγάλει ολόκληρη σεζόν στους ρυθμούς της Premier League.

Για τον Χάβερτς δεν υπάρχει αντίρρηση πως θα δώσει ποιότητα στα χαφ αλλά σπανια παίκτες που έρχονται σε μικρή ηλικία στην Αγγλία ξεκινούν άμεσα και δυναμικά και συνήθως χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής. Και αν θέλεις την εκδίκηση στο πρωτάθλημα απέναντι σε δύο υπερ-ομάδες που είναι η Λίβερπουλ και η Σίτι, περιθώριο για λάθη δεν υπάρχει. Θεωρώ πως και ο Ζίγιες και ο Βέρνερ θα βοηθήσουν πολύ, ωστόσο γκολ έβρισκε η Τσέλσι και πέρσι. Φέτος άλλωστε λογικά θα είναι και ακόμα καλύτερος ο Πούλισικ. Θέλει όμως μια μεγαλύτερη σταθερότητα στην άμυνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκτήσει και τον νεαρό Γάλλο, Μαλάνγκ, αλλά και αυτος θα είναι ένα στοίχημα. Επίσης όπως προανέφερα πρέπει να λυθεί  το θέμα του τερματοφύλακα. Η Τσέλσι οφείλει πρώτα να σταθεροποιηθεί στην τετράδα και να κοιτάξει πως θα εκμεταλλευτεί αυτή τη σεζόν ως δεύτερη μεταβατική. Εννοείται πως δεν θα είναι εύκολο και εννοείται πως τώρα θα υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα μετά από τόσες μεταγραφές.

Έχει απόθεμα εμπιστοσύνης ακόμα ο Λάμπαρντ αλλά πιθανον κακό ξεκίνημα θα δημιουργήσει αμφιβολίες. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να καλυφθεί από δύο ομάδες που ουσιαστικά είναι πολύ πιο μπροστά, κι ας μη μας ξεγελάει το γεγονός του ότι η Σίτι έχασε πολλούς βαθμούς στην σεζόν που τελείωσε. Και οι δύο θα πάνε πάνω από 90 οπότε για να διεκδικήσει πρωτάθλημα η Τσέλσι φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο. Μπορεί μέχρι ένα σημείο να είναι κοντά και αυτό θα μετρήσει πολύ.

Δεν αλλάζει πάντως το γεγονός πως σε αυτό το καλοκαιρινό παζάρι, το τόσο ιδιαίτερο λόγω κορονοϊού, η Τσέλσι έχει κλέψει τις εντυπώσεις!