Ο Λουκάκου ξαναβρήκε τον εαυτό του αλλά τα γκολ του δεν τα αντικατέστησε ποτέ η Μαν. Γιουνάιτεντ!

Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τις 8 Αυγούστου πέρσι όταν έγραφα αυτό το κομμάτι σε αυτή τη στήλη και η χτεσινή εμφάνιση του Ρομελου Λουκάκου όπου για μια ακόμη φορά ήταν επικός με τη φανέλα της Ίντερ σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς με τη Σεβίλλη μας δίνουν ένα πολύ διαφορετικό τοπίο στο κλείσιμο της σεζόν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Λουκάκου ξαναβρήκε τον εαυτό του αλλά τα γκολ του δεν τα αντικατέστησε ποτέ η Μαν. Γιουνάιτεντ!

Έλεγα πέρσι με τον τίτλο που βλέπετε πως η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν έναν χαφ και ο Έρικσεν έδειχνε να ταιριάζει κουτί αλλά και ο Φερνάντες θα μπορούσε να δώσει πολλή ποιότητα ανώτερη εκείνης που έδινε ο Ερέρα.

Αυτό συνέβη τελικά αλλά όχι την τελευταία μέρα των περσινών μεταγραφών με τον Πορτογάλο να προστίθεται στο ρόστερ της ομάδας του Σόλσκιερ, τον Γενάρη και είδαμε πόσο πολύ διαφοροποίησε την εικόνα των κόκκινων διαβόλων. 

Όμως το μεγάλο ερωτηματικό παρέμενε ποιος θα μπορούσε να προσφέρει τουλάχιστον τα μισά γκολ από αυτά που θα έλειπαν από το σύνολο της επίθεσης, από εκείνα τα τέρματα που πετύχαινε (παρά τα προβλήματα του και παρά την γκρίνια που υπήρχε για αυτόν) , ο Βέλγος φορ.

Διαβάστε εδώ το κείμενο με τίτλο: Η Γιουνάιτεντ θα χρειαστεί ένα χαφ και να «βρει» από κάπου τα γκολ του Λουκάκου!

Έλεγε εκείνο το κομμάτι: «Αυτή που έχει κινηθεί εξαιρετικά είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο πρέπει ακόμα να βρει τρόπο να αντικαταστήσει κάποια από τα γκολ του Λουκάκου που πλέον ανήκει στην Ίντερ. 

Ήταν ολοφάνερο πως δεν υπολογιζόταν, ειδικά από τη στιγμή που υπέγραψε νέο συμβόλαιο ο Ράσφορντ αλλά για έναν παίκτη που σκόραρε 130 γκολ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ δεν είναι εύκολο να πεις πως θα τα βρει τα τέρματα από ένα μικρό παιδί με τεράστιες δυνατότητες όπως ο Μέισον Γκρίνγουντ. Παρόλα αυτά διαρκώς έρχονται νέα ονόματα να μας δώσουν ενδιαφέρον στα χαφ και η αλήθεια είναι πως μοιάζει η περίπτωση του Έρικσεν «κουτί» ωστόσο μάλλον δεν προχωράει. Αν έπαιρνε τον Φερνάντες θα είχε μια πολύ πιο ποιοτική περίπτωση από τον Ερέρα στο ρόστερ της όμως ακόμα και αυτό δεν έδειξε να προχωράει. 

Υπάρχει μία κουβέντα για το κόστος κάποιων μετακινήσεων κυρίως του Μαγκουάιρ αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως 1000 φορές τα χρήματα της ομάδας να πηγαίνουν για μεταγραφές παρά για να πληρώνουν το δάνειο των Μπλέιζερς μετά από τόσα χρόνια στην τράπεζα!».

Ένα χρόνο μετά και αφού δεν αποκτήθηκε τελικά εκείνος ο επιθετικός που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τα τέρματα του Λουκάκου και δεν πρόσθεσαν τέτοιο αριθμό γκολ οι υπόλοιποι που να μη φαινόταν η απουσία, η Γιουνάιτεντ μόνο να κοιτάξει θλιμμένα μπορεί προς το Μιλάνο εκεί που ο Βέλγος επιθετικός, αναγεννήθηκε και έγινε και πάλι το φόβητρο που ήταν πριν μερικά χρόνια και στην Premier League με την φανέλα της Έβερτον.

Εναντίον της Σαχτάρ πέτυχε ακόμα δύο γκολ, ενώ σε ένα από αυτά πήρε μπάλα γύρισε την πέταξε μπροστά και εξέθεσε τον προσωπικό του αντίπαλο στο σπριντ τελειώνοντας τη φάση. Με 33 γκολ στη φετινή χρονιά για την Ίντερ, ο Λουκάκου ξανάγινε ο επιθετικός που ήταν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναρωτιέται τι συνέβη στο διάστημα που εκείνος βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ!

Το πόσο διαφορετική θα ήταν η σεζόν, δεν μπορεί πραγματικά κανείς να το πει, αν είχε μείνει στην Αγγλία, αλλά παραμένει η απορία τι θα είχε γίνει αν είχε πάει από το καλοκαίρι ο Φερνάντες και είχε βρεθεί ένας ακόμα φορ που να έβαζε έστω 15 γκολ.

Ίσως κάποιος από τους τρεις ημιτελικούς να μην είχε τελειώσει με αποτυχία αλλά να είχε δώσει την ευκαιρία στην ομάδα να διεκδικήσει ένα τρόπαιο! Και αυτό που δεν αλλάζει με τίποτα, είναι αυτό που γράφω στο κλείσιμο εκείνου του κομματιού, πως για την ίδια τη Γιουνάιτεντ και τους οπαδούς της σημαντικότερο είναι τα χρήματα να πηγαίνουν σε ενίσχυση του ρόστερ και όχι στις τσέπες των Γκλέιζερς και στις τράπεζες!