Τα 762 εκατομμύρια για μεταγραφές και τα 30 γκολ στα νοκ-άουτ...

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απέτυχε γι' ακόμα μια φορά να βρεθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που βάσει της επένδυσης που έχει γίνει αγωνιστικά στην ομάδα του από το καλοκαίρι που ανέλαβε, είναι τεράστια αποτυχία. Παθητικό με το οποίο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης παρουσιάζει στη μετά – Μπαρτσελόνα εποχή.  



Τα 762 εκατομμύρια για μεταγραφές και τα 30 γκολ στα νοκ-άουτ...

Οι «πολίτες» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουν κάτι εξαιρετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο φετινό Final-8, πέταξαν εκτός τουρνουά της Λισαβόνας τη Ρεάλ Μαδρίτης κι όμως απέτυχαν στα προημιτελικά να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Λυών.

Οι Γάλλοι άφησαν... ξερή τη Γιουβέντους στους «16», τώρα ξεπέρασαν το εμπόδιο της Σίτι και ονειρεύονται μια μεγάλη ζημιά στην Μπάγερν Μονάχου στους ημιτελικούς.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα για τέταρτη αγωνιστική περίοδο αποτυγχάνει να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση και να βρεθεί μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό, όμως, το γεγονός πως έχει διαθέσει 762,3 εκατομμύρια σε μεταγραφές από την ημέρα που ανέλαβε τους «πολίτες», κάνει ακόμα πιο κακή την εικόνα της Σίτι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως ο Πεπ την τελευταία φορά που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Με την Μπάγερν Μονάχου δεν το κατάφερε ποτέ σταματώντας ένα βήμα πριν από τη διεκδίκηση του τροπαίου, ενώ με τη Σίτι έχει ακόμα να διανύσει μεγάλο δρόμο...

Σε 13 κόντρες με νοκ-άουτ χαρακτήρα στον κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό θεσμό με τους Βαυαρούς και τους «πολίτες», οι ομάδες του Καταλανού τεχνικού έχουν δεχθεί 30 τέρματα, που σημαίνει 2,3 γκολ ανά αγώνα την τελευταία 7ετία. Και με αυτές τις επιδόσεις σε ματς που κρίνονται τόσα πολλά, σε τέτοιο επίπεδο, ελαχιστοποιούνται αυτόματα οι πιθανότητες επιτυχίας...

Κώστας Ζάλιαρης