Μόνο η Λίβερπουλ έχει νικήσει την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία διετία!

Η φετινή υπερηχητική Μπάγερν Μονάχου πορεύεται εκ του ασφαλούς προς την κατάκτηση του τρεμπλ διαλύοντας και τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Λίβερπουλ να είναι η μοναδική ομάδα που νίκησε τους Βαυαρούς την τελευταία διετία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!  



Μόνο η Λίβερπουλ έχει νικήσει την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία διετία!

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο τη φετινή σεζόν, η καλοδουλεμένη και ορμητική μηχανή του Χάνσι Φλικ πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ γράφοντας τρομερή ιστορία και προκαλώντας ανακατατάξεις στη Μπαρτσελόνα. Το τελικό 8-2 αποτελεί ντροπιαστικό σημείο αναφοράς για τους Καταλανούς και τον Λιονέλ Μέσι που έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια των Γερμανών, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να επιτίθενται φτάνοντας στο σκορ με το οποίο ταρακουνήθηκε ο ποδοσφαιρικός κόσμος το βράδυ της 14ης Αυγούστου του 2020.

Η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει την Μπάγερν Μονάχου την τελευταία διετία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μέχρι και αυτή τη στιγμή, παραμένει η Λίβερπουλ!

Οι «κόκκινοι» είχαν πετύχει τους Βαυαρούς στη φάση των «16» και μετά το 0-0 στο «Άνφιλντ» φαινόταν πως οι Γερμανοί είχαν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο. Κι όμως, εκεί η Λίβερπουλ έδειξε γιατί είχε αποφασίσει να επιστρέψει στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, κατατροπώνοντας την Μπάγερν με το τελικό 3-1 για να συνεχίσει την πορεία της μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Στη φάση των ομίλων του περσινού τουρνουά, το γερμανικό κλαμπ είχε 4 νίκες και 2 ισοπαλίες με Άγιαξ, Μπενφίκα και ΑΕΚ στο γκρουπ, ενώ φέτος έχει κάνει απίθανο σερί νικών!

Είχε το απόλυτο στον όμιλο που βρέθηκε παρέα με τις Τότεναμ, Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα, ξεπέρασε με τεράστια ευκολία το εμπόδιο της Τσέλσι με δυο νίκες στους «16» και τώρα διέλυσε και τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά συνεχίζοντας ακάθεκτη στους «4» όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Λιόν – Μάντσεστερ Σίτι...

Κώστας Ζάλιαρης