Και ο Τσιμίκας και ο Ολυμπιακός αλλά και η Λίβερπουλ κερδίζουν με αυτό το deal!

Σπανία ένα ποδοσφαιρικό deal είναι τόσο συμφέρον για όλες τις πλευρές, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε μεταξύ Ολυμπιακού  και Λίβερπουλ για την μετακίνηση του Κώστα Τσιμίκα στην Αγγλία.  Η Λίβερπουλ βρίσκει ένα εξαιρετικό, για αυτό το χρηματικό ποσό, backup για τον Ρόμπερτσον, ο Ολυμπιακός κάνει συμφωνία -απευθείας- με μία από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη και ο ίδιος ο παίκτης πηγαίνει όχι απλώς στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αλλά και στην πρωταθλήτρια  ομάδα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Και ο Τσιμίκας και ο Ολυμπιακός αλλά και η Λίβερπουλ κερδίζουν με αυτό το deal!

Ο Κώστας Τσιμίκας γίνεται ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που μεταγράφεται στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από την μετακίνηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη το 2004 από τον Παναθηναϊκό στην Πόρτο. Λίγους μήνες μετά ήταν και στην ενδεκάδα των «δράκων» που πήραν τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στο Τόκιο. 

Μόνο που αυτή τη φορά, η ομάδα στην οποία μετακινείται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι ταυτόχρονα και η πρωταθλήτρια της Αγγλίας και επίσης διαχρονικά μία από τις πιο βαριές φανέλες που υπάρχουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Κώστας κάνει αυτό το δρομολόγιο από την Ελλάδα στο μεγάλο λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας, 11 χρόνια μετά από τον Σωτήρη Κυργιάκο που αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ, το καλοκαίρι του 2009, όταν η Λίβερπουλ έχοντας τερματίσει δεύτερη πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να καλύψει τη διαφορά. Ωστόσο τα επόμενα δυο χρόνια ήταν καταστροφικά! 

Παρόλα αυτά ο Κυργιάκος όχι μόνο έπαιξε αρκετά ματς  με τη φανέλα της Λίβερπουλ, κοντά στα 50, αλλά υπήρξε και αρχηγός της σε ένα ματς!

Πιο κατάλληλη στιγμή πάντως για να πάει από την Ελλάδα κάποιος ποδοσφαιριστής στο Νησί δεν υπήρχε ποτέ από τώρα. 

Και όχι σε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά αυτήν που τα ακραία μπακ έχουν τεράστια συμμετοχή στο πως αγωνίζεται και πως συμπεριφέρεται η Λίβερπουλ. Δουλεύοντας με τον Κλοπ ο Τσιμίκας θα αλλάξει επίπεδο. Μόνο να σκεφτεί κάποιος πόσο διαφορετικός ποδοσφαιριστής μέσα σε τρία χρόνια έχει γίνει ο Βαϊνάλντουμ ή πόσο πιο αποτελεσματικά αγωνίζεται ο Φιρμίνο σε σχέση με το 2015, όπως κι αν ακούσει κανείς τι λένε για αυτόν οι ποδοσφαιριστές που πήρε στα χέρια του ο Γερμανός τεχνικός θα αντιληφθεί το πόσο διαφορετικό είναι να βρίσκεσαι υπό τις οδηγίες του από ότι οπουδήποτε αλλού!

Είναι βέβαιο πως ο βασικός παραμένει ο Ρόμπερτσον αλλά θα πάρει ευκαιρίες ο Κώστας. Από την άλλη η μεταγραφή είναι τεράστια επιτυχία γιατί σε αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσε να βρει η Λίβερπουλ κάποιον με αυτά τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Έλληνας διεθνής. Για τον Τσιμίκα μέτρησε πάρα πολύ στην επιλογή των σκάουτερς της Λίβερπουλ ότι ήταν εξαιρετικός απέναντι σε όλες τις αγγλικές ομάδες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός, με αποκορύφωμα το παιχνίδι στο Μολινό όπου αναγκάστηκε ο Νούνο Εσπίριτο  να κάνει αλλαγή τον Τραορέ στο ημίχρονο!

Για τον πρωταθλητή Ελλάδας δε γίνεται κουβέντα πως θα μπορούσε να πάρει παραπάνω χρήματα για τον ποδοσφαιριστή αν τον έδινε στη Γερμανία ή στην Γαλλία, ή σε κάποια άλλη ομάδα της Αγγλίας όπως την Λέστερ για παράδειγμα που ψάχνει τον αντικαταστάτη του Μπεν Τσίλγουελ τον οποίο προορίζει για να πουλήσει στην Τσέλσι!

Όμως αποδεχόμενοι την πρόταση της Λίβερπουλ, οι ερυθρόλευκοι, κάνουν μία συμφωνία με έναν από τους κορυφαίους συλλόγους που μπορεί να υπάρχουν στην Ευρώπη και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από κάποια εκατομμύρια ευρώ παραπάνω!

Από όλες τις πλευρές λοιπόν όπως και να το δει κανείς είναι κερδισμένοι όλοι σε αυτή την περίπτωση. Για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ σημαντικό ο Κώστας Τσιμίκας να αρπάξει αυτή την ευκαιρία. Και όπως ο  Σωκράτης Παπασταθόπουλος κατάφερε πριν από λίγες μέρες να γίνει ο πρώτος Έλληνας που πήρε το κύπελλο Αγγλίας, αυτός να κάνει ένα βήμα ακόμα περισσότερο και να γίνει ο πρώτος που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με έναν ξένο σύλλογο! 

Γερό να είναι το παλικάρι και έχει όλα τα προσόντα να αφήσει εποχή!