Ο Πεπ κατατρόπωσε τη Ρεάλ και μπήκε δίπλα σε Λίπι και Χίτσφελντ! (vids)

Η μεγάλη επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι με τις δύο νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, κάνει τον Πεπ Γκουαρδιόλα μόλις τον τρίτο προπονητή στα χρονικά που έχει καταφέρει ν' αποκλείσει δις τη «βασίλισσα» από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!  



Ο Πεπ κατατρόπωσε τη Ρεάλ και μπήκε δίπλα σε Λίπι και Χίτσφελντ! (vids)

Οι «πολίτες» μετά το 2-1 με ανατροπή στη Μαδρίτη, επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ και στο άδειο Etihad το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να ταξιδέψουν πλέον στη Λισαβόνα όπου και θ' αντιμετωπίσουν τη Λυών στα προημιτελικά του Final-8 που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Μετά τους Μαρσέλο Λίπι και Ότμαρ Χίτσφελντ, ο Πεπ γίνεται μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έχει αποκλείσει πλέον δυο φορές τη Ρεάλ, αφού το είχε κάνει και τη σεζόν 2010-2011, όταν τότε η εκπληκτική Μπαρτσελόνα δεν είχε κανένα εμπόδιο μέχρι την κατάκτηση του τίτλου φτάνοντας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και ισοπεδώνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

 

Ο Μαρσέλο Λίπι είχε καταφέρει ν' αποκλείσει τους «μερένγκες» σε δυο διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους, όντας στον πάγκο της Γιουβέντους.

Αρχικά την σεζόν 1995-1996 πέτυχε τη Ρεάλ στα προημιτελικά και συνέχισε μέχρι το τέλος κατακτώντας και το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ, το 2002-2003, την απέκλεισε στα ημιτελικά, όμως ηττήθηκε στα πέναλτι του ιταλικού τελικού απέναντι στη Μίλαν στο «Ολντ Τράφορντ».


Ο Ότμαρ Χίτσφελντ ήταν ο δεύτερος που είχε κατορθώσει να κάνει μεγάλη ζημιά στους Μαδριλένους σε δυο διαφορετικές χρονιές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά την αγωνιστική περίοδο 200-2001, ο τότε τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου έδειξε το stop στη Ρεάλ στα ημιτελικά και πήγε μέχρι τον τελικό πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου επικρατώντας της Βαλένθια, ενώ, τη σεζόν 2006-2007, η επιτυχία ήρθε στους «16» του θεσμού, με τους Βαυαρούς όμως να κουνούν μαντήλι στα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκαν από τη Μίλαν...

Κώστας Ζάλιαρης