Ο Τσίλγουελ είναι εξαιρετικός αλλά δεν θα αλλάξει επίπεδο την Τσέλσι!

Η Τσέλσι ήδη έχει κάνει εξαιρετικές κινήσεις ενίσχυσης αλλά ο Φράνκ Λάμπαρντ πρέπει να φροντίσει και την άμυνα αφού παραδέχθηκε δημόσια πως τα λάθη κόστισαν στην ομάδα του αυτή τη σεζόν. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.   



Ο Τσίλγουελ είναι εξαιρετικός αλλά δεν θα αλλάξει επίπεδο την Τσέλσι!

Η Τσέλσι δέχτηκε 54 γκολ στο πρωτάθλημα - έως και την 15η θέση και τη Μπράιτον κανείς άλλος δεν δέχθηκε περισσότερα - και έχασε 18 πόντους από θέσεις προβαδίσματος στα παιχνίδια της! Και σπατάλησε το ότι προηγήθηκε στο σκορ και στον τελικό του FA Cup 2-1 εναντίον της Άρσεναλ το Σάββατο, γνωρίζοντας την ήττα. 

Ήδη ο Άγγλος τεχνικός έχει βγάλει στο σφυρί τέσσερις αμυντικούς ψάχνοντας για τους αντικαταστάτες τους και ένας απ’ αυτούς που αποτελεί στόχο για την Τσέλσι είναι ο αριστερός μπακ της Λέστερ, Μπεν Τσίλγουελ.

Ένας παίκτης που ξεπετάχτηκε τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ, ουσιαστικά αντικαθιστώντας τον Αυστριακό, Φουκς που πήρε τον τίτλο με την Λέστερ το 2016.

Ωστόσο για να γίνει αυτή η μεταγραφή θα χρειαστούν περίπου 90 εκατομμύρια λιρες ενα ποσό που θα μετατρέψει τον Τσίλγουελ στον πιο ακριβο αμυντικό στον κόσμο κάτι που όπως αντιλαμβάνεται κάποιος είναι παραλογισμός!

Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν είναι ποδοσφαιριστής που θα αλλάξει επίπεδο την Τσέλσι όπως παραδείγματος χάρη συνέβη όταν υπέγραψε ο Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ και ο οποίος παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν δικαίωσε πλήρως την επιλογή του Κλοπ.

Ακόμα και ο Μαγκουάιρ πέρσι  το καλοκαίρι, μπορεί να είχε κοστίσει πάρα πολλά χρήματα και να μην βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία τόσο πολύ όσο θα φανταζόταν πιθανώς ο Σόλσκιερ , ωστόσο είναι δεδομένο πως αποτελεί μία πολύ σημαντική προσθήκη στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ.

Στην περίπτωση του Τσίλγουελ η Τσέλσι θα προσθέσει έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη στην ενδεκάδα της όμως δεν προκύπτει από πουθενά πως θα είναι η μεταγραφή που θα αλλάξει ισορροπίες.

Είναι όμως μία σημαντικότατη προσθήκη, σε ένα παζλ που σιγά-σιγά φτιάχνει ο Λάμπαρντ για να μπορέσει να ξανακάνει την Τσέλσι διεκδικήτρια του τίτλου και όχι απλώς ικανοποιημένη με το να μπαίνει στην τετράδα.