Το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν άντεξε κι έφυγε ο Χάου...

Έπειτα από οχτώ χρόνια στη δεύτερη θητεία του και έχοντας γράψει απίστευτη ιστορία μαζί με το κλαμπ, το οποίο εκείνος έστειλε μέχρι την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Έντι Χάου αποχώρησε από τον πάγκο της Μπόρνμουθ μετά και τον φετινό υποβιβασμό της ομάδας στην Τσάμπιονσιπ. 



Το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν άντεξε κι έφυγε ο Χάου...

Έχει κλείσει 25 χρόνια στον σύλλογο, ως παίκτης και προπονητής, με δύο θητείες στην άκρη του πάγκου. 

Έχει βιώσει τρομερές στιγμές και κατάφερε την τελευταία πενταετία να κάνει τον σύλλογο να καθιερωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Ανέβασε επίπεδο τους cherries, όλα τα χρόνια πάλευε με ό,τι δυνάμεις είχε και όση στήριξη θα μπορούσε να έχει από τη διοίκηση, αλλά φέτος τα πράγματα στράβωσαν πολύ. Αν και μπορεί η Μπόρνμουθ να φωνάζει για εκείνο το παιχνίδι της Βίλα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το γκολ που δεν μέτρησε ποτέ από τον VAR και θα μπορούσε να έχει αλλάξει δραματικά την κατάσταση στη φετινή ουρά της βαθμολογίας. 

Ο Έντι Χάου συζήτησε με τη διοίκηση για αρκετές μέρες και από κοινού αποφάσισαν ότι ήρθε η στιγμή να ξαναχωρίσουν τους δρόμους τους. 

«Είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα μπορούσα να έχω πάρει...» είπε ο κόουτς στην ανοικτή επιστολή του προς τον κόσμο, τον οποίο αποχαιρέτησε...

Είναι εκείνος που κατάφερε να οδηγήσει την Μπόρνμουθ από την LeagueTwo στην Πρέμιερ Λιγκ, ανεβαίνοντας μια μεγάλη και δύσκολη ανηφόρα από το 2012 και μετά, όμως φέτος ήρθε η... κάθοδος στη δεύτερη κατηγορία και το φινάλε...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης