Πάρτι Ομπαμεγιάνγκ και 14o ιστορικό Κύπελλο η Άρσεναλ! (vids)

Με ανατροπή χάρη σε δυο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ που έκανε το δικό του πάρτι στον μεγάλο τελικό του φετινού Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ», η Άρσεναλ θριάμβευσε 2-1 επί της Τσέλσι! Συνεχίζει να γράφει ιστορία με το 14ο τρόπαιο στον θεσμό η ομάδα του Αρτέτα που θα βρεθεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν! Αποχώρησαν τραυματίες οι Αθπιλικουέτα, Πούλισικ και Πέδρο, αποβλήθηκε ο Κόβασιτς στο 73’. Αξιομνημόνευτη διάκριση για τον Παπασταθόπουλο που πήρε το μετάλλιο του κατόχου του FA Cup!   



Πάρτι Ομπαμεγιάνγκ και 14o ιστορικό Κύπελλο η Άρσεναλ! (vids)

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την Τσέλσι, όμως, στην εξέλιξή του, τα πράγματα στράβωναν συνεχώς και η ομάδα του Λάμπαρντ κλήθηκε να δείξει χαρακτήρα και προσωπικότητα κόντρα στις αντιξοότητες. Από την άλλη, ο Μικέλ Αρτέτα σίγουρα θα ήταν ικανοποιημένος με την αντίδραση της ομάδας του μετά το πρώτο δεκάλεπτο και τη σταδιακή βελτίωση του παιχνιδιού των «κανονιέρηδων» που ισοφάρισαν και έδειχναν να έχουν μια μικρή υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο με την πάροδο των αγωνιστικών λεπτών.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Κρίστιαν Πούλισικ έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Μάουντ και Ζιρού και τακουνιά του Γάλλου για την ασίστ, έγινε ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας κάνοντας το πλασέ μπροστά από τον Μαρτίνες για το 1-0. Το ξεκίνημα του αγώνα είχε τους «μπλε» με πολλά τρεξίματα, πίεση πολύ ψηλά, εξαιρετικούς στα χαφ τους Κόβασιτς και Ζορζίνιο, όμως, η Άρσεναλ άρχισε ν΄ανεβάζει ρυθμό και να ελέγχει πολύ καλύτερα το ματς.

 

 

Στο 26’ ο Αθπιλικουέτα τράβηξε παρατεταμένα τον Ομπαμεγιάνγκ στην περιοχή και έκανε πέναλτι με τον Γκαμπονέζο να πετυχαίνει το 69ο γκολ του με τη φανέλα της ομάδας τις τελευταίες δυο σεζόν για να κάνει το 1-1 από την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός αρχηγός της Τσέλσι λίγο αργότερα αποχώρησε αναγκαστικά με μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού και ξέσπασε σε κλάματα για την πολύ κακή μοίρα που είχε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

 

 

Όπως εκείνος, έτσι και ο Πούλισικ στην έναρξη του δευτέρου μέρους αποχώρησε υποβασταζόμενος με μυϊκό πρόβλημα κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Οι Πεπέ και Μέιτλαντ – Νάιλς ξεχώριζαν για τους «κανονιέρηδες», που όμως δεν είχαν κλασσικές στιγμές μπροστά από τα καρέ του Καμπαγιέρο. Η Τσέλσι προσπάθησε να ξαναβρεί ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να παίξει στο παιχνίδι και να μην περιοριστεί στον αγωνιστικό χώρο, όμως, ο Ομπαμεγιάνγκ θα έκανε τον τελικό δικό του.

Στο 67ο λεπτό έπειτα από τρομερή κούρσα του Μπεγερίν που έκανε «τούνελ» στον Ρούντιγκερ και άθελά του χτύπησε τον Κρίστενσεν σε διεκδίκηση της μπάλας, ο Πεπέ βρήκε αριστερά τον Ομπαμεγιάνγκ που απέφυγε τον Ζούμα και πλάσαρε εκπληκτικά τον Καμπαγιέρο για την ανατροπή και το 2-1 για την Άρσεναλ! Αυτό ήταν το 70ο του γκολ με το κλαμπ της πρωτεύουσας. Στο 73’ ο Κόβασιτς αποβλήθηκε με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη για προβολή στον Τζάκα (και στο πρώτο μέρος πάλι πάνω στον Ελβετό πήγε άσχημα) και όλα είχαν αρχίσει πλέον να οδηγούν στη φιέστα για τους «κανονιέρηδες» που θα συμμετέχουν στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ ως η 7η αγγλική ομάδα στην Ευρώπη τη νέα σεζόν!

Στο φινάλε ο Πέδρο τραυματίστηκε στον ώμο στο τελευταίο του παιχνίδι με τη μπλε φανέλα...

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ (88' Παπασταθόπουλος), Τίρνεϊ (90' + 12' Κολάσινατς), Μπεγερίν, Θεμπάγιος, Τζάκα, Μέιτλαντ – Νάιλς, Πεπέ, Λακαζέτ (81’ Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα (35’ Κρίστενσεν), Ζούμα, Ρούντιγκερ (78’ Μπάρκλεϊ), Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μάουντ (78’ Χάντσον – Οντόι), Ζιρού (78’ Ζιρού), Πούλισικ (49’ Πέδρο)

Κώστας Ζάλιαρης