Έιμπραχαμ όπως… Λάμπαρντ! (video)

Δέχτηκε κριτική, πέρασε μία μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος, ωστόσο ο Τάμι Έιμπραχαμ ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι στην Premier League, κάτι που ο τελευταίος Άγγλος που το είχε κάνει με τη φανέλα των «μπλε», ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ το 2013.  



Έιμπραχαμ όπως… Λάμπαρντ! (video)

Η φόρμα του Τάμι Έιμπραχαμ με την Τσέλσι τη φετινή σεζόν πέρασε από πολλά κύματα… Ο Άγγλος επιθετικός, όπως και η Τσέλσι πέρασαν πολλές περιόδους αστάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το τέλος ωστόσο ήταν ευχάριστο και για τις δύο πλευρές. Η Τσέλσι κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, με τον Έιμπραχαμ να έχει καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου.

Ο 21χρονος ολοκλήρωσε την πρώτη το γεμάτη σεζόν στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου ως ο πρώτος σκόρερ των «μπλε» με 15 γκολ. Η Τσέλσι είχε επτά χρόνια να δει έναν Άγγλο ποδοσφαιριστή της να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ποιος ήταν ο τελευταίος; Φυσικά ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της, Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο πλέον τεχνικός της Τσέλσι, ήταν ο τελευταίος Άγγλος ποδοσφαιριστής που τελείωσε μία ποδοσφαιρική χρονία με τους Λονδρέζους στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας στην Premier League. Τη σεζόν 2012/13 ο «Φρανκι» είχε σκοράρει 15 φορές στην Premier League, με τη φανέλα των «μπλε», ενώ είχε συνολικά 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Όσα ακριβώς έχει και ο Έιμπραχαμ, ο οποίος έχει ακόμη δύο παιχνίδια ώστε να ολοκληρώσει οριστικά την σεζόν αυτή.

Ανδρέας Σουλάι