Χέντερσον: Εξελίχθηκε σε αρχηγική προσωπικότητα και είναι απόλυτα δίκαια ο κορυφαίος της σεζόν!

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ψηφίστηκε ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς από την ένωση των δημοσιογράφων που γράφουν για ποδόσφαιρο στην Αγγλία  και έτσι ολοκλήρωσε μία ονειρική γι’αυτόν σεζόν στην οποία σήκωσε ως αρχηγος της Λίβερπουλ το τροπαιο του πρωταθλητή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Χέντερσον: Εξελίχθηκε σε αρχηγική προσωπικότητα και είναι απόλυτα δίκαια ο κορυφαίος της σεζόν!

Είναι ο μοναδικός παίκτης που συνδέει την εποχή της απόλυτης μετριότητας του 2011 για τον σύλλογο με αυτόν της απόλυτης κυριαρχίας εννέα χρόνια αργότερα. Παίκτης που απέκτησε η Λίβερπουλ όταν ο Κένι Νταλγκλίς ήταν στον πάγκο και που χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια για να γίνει αποδεκτός ακόμα και ανάμεσα στους οπαδούς της ομαδας του! Απέδειξε όμως πως είχε τεράστια ψυχικά χαρίσματα τα οποία υπερκαλύπτουν τις όποιες τεχνικές αδυναμίες του και με όποιον κι αν συζητήσει κανείς μέσα στο συλλογο θα εισπράξει τον απόλυτο σεβασμό που όλοι τρέφουν προς το πρόσωπο του!

Ο Χέντερσον από την ώρα που ο ίδιος ο Στίβεν Τζέραρντ τον έχρισε διάδοχο του, έπρεπε να παλέψει με όλες τις μονομανίες των οπαδών! Εννοείται πως δεν είχε τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του Τζέραρντ ωστόσο διαθέτει αυτό που κάνει τους μεγάλους αρχηγούς απαραίτητους και αυτό είναι προσωπικότητα!

Από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν έκανε ένα επικό παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν στο Άνφιλντ για το  Champions League μέχρι τώρα που σηκωσε το τροπαιο του πρωταθλητή ( ο  πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ έπειτα από 30 χρόνια και τον μεγάλο Άλαν Χάνσεν) ο Χέντερσον  έκανε απίστευτα παιχνίδια και επίσης πρόσθεσε και γκολ στο παιχνίδι του.

Τέρματα πολύ σημαντικά που βοήθησαν την Λίβερπουλ σε δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος να κρατηθεί αλώβητη όπως εκείνο με την Τότεναμ τον Οκτώβριο ή αργότερα τον Ιανουάριο εναντίον της Γουλβς εκτός έδρας. Πάνω απ’ όλα όμως τα σημαντικά του χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με την ηγετική του φυσιογνωμία και αυτό κυρίως ήταν που λάτρεψε πάνω του ο Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και εκείνο που αποδέχτηκε στον δρόμο της συνεργασίας τους ο Μπρένταν Ροτζερς.

Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός ήθελε να τον δώσει στην Φούλαμ για να πάρει τον Κλίντον Ντέμπσεϊ το καλοκαίρι του 2012.  Ωστόσο ο Χέντερσον του απάντησε πως δεν δεχόταν να φύγει και θα έμενε παλεύοντας  ακόμα και από τον πάγκο να πείσει τον προπονητή του πως του άξιζε η ευκαιρία.

Στη διαδρομή όχι απλώς  έγινε βασικότατος δίπλα στον Τζέραρντ, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η δική του απουσία στο ματς με την Τσέλσι λόγω αποβολής στο τελευταίο λεπτό της νίκης με τη Σιτι τον Απρίλιο του 2014 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απώλεια του τίτλου.

Ο Χέντερσον διαδέχεται σε αυτό τον ρόλο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς με την ψήφο των δημοσιογράφων που γράφουν για ποδόσφαιρο στην Βρετανία (Football writers Association) τον Ραχίμ Στέρλινγκ που είχε πάρει πέρσι το βραβείο! Κάτι που φυσικά μετατρέπει σε αστειότητα την γκρίνια του  Γκουαρδιόλα πως φέτος θα το πάρει παίκτης της Λίβερπουλ γιατί και πέρσι που το πήρε η Μάντσεστερ Σίτι το πρωτάθλημα, πάλι παίκτης της Λίβερπουλ είχε βραβευτεί!

Μάλλον μπερδεύεται ο Πεπ με το βραβείο που πήρε πέρυσι ο Φαν Ντάικ  από τους συναδέλφους του, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που τον είχαν αναδείξει ως τον κορυφαίο της σεζόν, αλλά οι δημοσιογράφοι είχαν ψηφίσει τον Στέρλινγκ.