Κρίμα που έλειπε ο κόσμος… (vid)

Με σκορ 5-3 επικράτησε η Λίβερπουλ της Τσέλσι στο «Άνφιλντ» για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι» οδηγούνται μετά από 30 χρόνια στη στέψη ύστερα από ένα παιχνίδι… χαρά του αθλήματος!



Κρίμα που έλειπε ο κόσμος… (vid)

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους «μπλε» να εκδηλώνουν τις πρώτες… υποψίες φάσεων. Η πρώτη καταγράφηκε στο 8ο λεπτό, με τον Μάουντ να αστοχεί με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Τζέιμς, ο οποίος δοκίμασε το δεξί του πόδι στο 16ο λεπτό αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 23’ ήρθε ωστόσο η ώρα των γηπεδούχων να… περάσουν μπροστά, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ με άπιαστο μακρινό σουτ του Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος προηγουμένως έκλεψε την μπάλα από τον Γουίλιαν με τη βοήθεια του Βαϊνάλντουμ.

To 2-0 σημείωσε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 38ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ενώ το τρίτο τέρμα των Μέρσεϊσαϊντερς πέτυχε στο 43’ ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος «πυροβόλησε» τον Κέπα με σουτ εντός περιοχής, αφού οι Ζιρού-Ζορζίνιο δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ζιρού βρήκε δίχτυα, σημειώνοντας το 3-1 με κοντινή προβολή. Ο Γάλλος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το «ριμπαόυντ» από την απόκρουση του Άλισον σε σουτ του Γουίλιαν και ευστόχησε προ κενής εστίας.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Λίβερπουλ έδειχνε να καθαρίζει το ματς, αφού το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Σαλάχ (50’) διαδέχθηκε το γκολ του Φιρμίνο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έξοχη σέντρα του Άρνολντ και σημείωσε με κεφαλιά το 4-1 στο 55ο λεπτό.

Και κάπου εκεί ο Λάμπαρντ παραλίγο να φέρει τα πάνω κάτω με τριπλή αλλαγή στο 59ο λεπτό. Ο Άγγλος τεχνικός πέρασε στο ματς τους Έιμπραχαμ, Πούλισικ και Χάτζον-Οντόι και όλοι τους είχαν τεράστια συμβολή στη μείωση του σκορ σε 4-3!

Ο Πούλισικ «σέρβιρε» με απίστευτη ενέργεια το 4-2 στον Έιμπραχαμ (61’) ενώ στο 73’ σκόραρε ο ίδιος με περίσσια ψυχραιμία, αφού προηγουμένως ο Χάτζον-Οντόι εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Γκόμεζ-Φαν Ντάικ και «ξεχύθηκε» στην αντεπίθεση.

Στο 84ο λεπτό ωστόσο ήρθε ο Τσάμπερλεν να τελειώσει το ματς μια ώρα αρχύτερα. Οι παίκτες του Κλοπ ξεδίπλωσαν υποδειγματική αντεπίθεση και ο Άγγλος μέσος σκόραρε με σουτ εξ’ επαφής ύστερα από γύρισμα του Ρόμπερτσον.

 

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-3-3): Άλισον- Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον- Βαϊνάλντουμ (66’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Κεϊτά (66’ Τζόουνς)- Μανέ (88’ Οριγκί), Σαλάχ (79’ Τσάμπερλεν), Φιρμίνο (87’ Μιναμίνο)

Τσέλσι (3-4-2-1): Κέπα- Ζουμά, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα- Τζέιμς, Αλόνσο (88’ Έμερσον), Κόβασιτς, Ζορζίνιο- Γουίλιαν (59’ Πούλισικ), Μάουντ (59’ Χάτζον-Οντόι)- Ζιρού (59’ Έιμπραχαμ)

Σκόρερς

23’ Κεϊτά, 38’ Αλεξάντερ-Άρνολντ, 43’ Βαϊνάλντουμ, 45+3’ Ζιρού, 55’ Φιρμίνο, 61’ Έιμπραχαμ, 73’ Πούλισικ, 84’ Τσάμπερλεν

Διαιτητής

Άντρε Μάρινερ

Γήπεδο

Άνφιλντ

Γιάννης Τζιουμακλής