Η μέρα που ο Ρίο Φέρντιναντ έγινε «κόκκινος διάβολος»! (video)

Σαν σήμερα (22/07/2002), 18 χρόνια πριν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδινε 30 εκατομμύρια λίρες στη Λιντς για να κάνει δικό της τον Ρίο Φέρντιναντ, έναν παίκτη που εξελίχθηκε σε μύθο της ομάδας επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «Ολντ Τράφορντ»…  



Η μέρα που ο Ρίο Φέρντιναντ έγινε «κόκκινος διάβολος»! (video)

Ο πρώην πλέον κεντρικός αμυντικός δέσποζε έκτοτε για χρόνια στο κέντρο της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βοηθώντας την στα 12 χρόνια παραμονής του εκεί να φτάσει σε έξι κατακτήσεις Πρέμιερ Λιγκ.

Tα 30 εκ. λίρες που δαπάνησε τότε η Γιουνάιτεντ αποτέλεσαν μεν ρεκόρ για αμυντικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το οποίο όμως βέβαια έσπασαν στο πέρασμα των χρόνων οι Νταβίντ Λουίζ (2014), Τζον Στόουνς (2016) και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (2018).

Φορώντας την κόκκινη φανέλα ο Ρίο Φέρντιναντ έγραψε 455 συμμετοχές συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, και αναμφίβολα, η προσωπικότητα του μέσα στις τέσσερις γραμμές του χόρτου λείπει ακόμα σε πολλούς φίλους των «κόκκινων διαβόλων» ακόμα και σήμερα, έξι χρόνια μετά την απόσυρση του!

Στα χρόνια της παρουσίας του στο «Ολντ Τράφορντ» ο Ρίο κατέκτησε 14 τρόπαια και συγκεκριμένα: 6 Πρέμιερ Λιγκ, 4 Community Shields, 2 League Cups, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.