Μονόλογος της Σίτι στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», ελάχιστες ελπίδες για Γουότφορντ

Με σκορ 4-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Γουότφορντ για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ραχίμ Στέρλινγκ (31’-40’), Φιλ Φόντεν (63’) και Εμερίκ Λαπόρτ (67’) τα γκολ των νικητών.



Μονόλογος της Σίτι στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», ελάχιστες ελπίδες για Γουότφορντ

Ολομόναχος έμοιαζε ο Φόστερ για την ομάδα του υπηρεσιακού Χέιντεν Μάλινς, με τον τερματοφύλακα της Γουότφορντ να καταγράφει αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων και η απόκρουση στο πέναλτι του Στέρλινγκ (39’), πριν ο Άγγλος επιθετικός ακολουθήσει τη φάση και σκοράρει για το 2-0…

Με τη σημερινή νίκη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα φτάνει τους 78 βαθμούς και παραμένει φυσικά στη δεύτερη θέση, όπου και θα τερματίσει στο φινάλε της σεζόν.

Για τις «σφήκες», η συγκεκριμένη ήττα σχεδόν τις καταδικάζει, αλλά κοντράρονται με την αδιάφορη Άρσεναλ την Κυριακή και απλά... έχουν μια μικρή ελπίδα. 

Το ματς

Οι «πολίτες» ήλεγξαν το ρυθμό της συνάντησης από το πρώτο λεπτό και η πρώτη επικίνδυνη στιγμή μπροστά στα καρέ των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, όταν το μακρινό σουτ του Ρόντρι κόντραρε στο πόδι του Χιούζ και ανάγκασε τον Φόστερ να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 31ο λεπτό. Η προσπάθεια του Γουόκερ από τα δεξιά κατέληξε στον Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με άπιαστο δεξί σουτ. Πρωταγωνιστής ο Άγγλος επιθετικός και στο δεύτερο γκολ, εννέα λεπτά αργότερα.

Ο διεθνής άσος κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χιούζ (39’), ο Φόστερ απέκρουσε το χτύπημά του αλλά το «ριμπάουντ» του επέτρεψε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το 2-0 στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ακόμη πιο απειλητικοί! Στο 46’ ο Στέρλινγκ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Φόστερ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μάικλ Όλιβερ δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μαριάπα ύστερα από σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα.

Στο 63ο λεπτό ο Φόντεν σκόραρε προ κενής εστίας για το 3-0 ύστερα από -ακόμη μία- επέμβαση του Φόστερ σε σουτ του Στέρλινγκ ενώ στο 67ο λεπτό ήταν η σειρά του Λαπόρτ να βρει με κεφαλιά τα αντίπαλα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος το έξοχο χτύπημα φάουλ του Ντε Μπρόινε.

Ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Οι συνθέσεις:

Γουότφορντ (4-3-3): Φόστερ- Καμπασέλε, Ντόουσον, Μαριάπα, Κίκο- Χιούζ, Ντουκουρέ (82’ Τσαλομπά), Κλέβερλι- Περέιρα (87’ Μασίνα), Σαρ, Ντίνι (67’ Γουέλμπεκ)

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Έντερσον- Γκαρθία, Λαπόρτ (74’ Στόουνς), Γουόκερ (65’ Ζιντσένκο), Κανσέλο- Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Φόντεν- Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ (65’ Μαχρέζ), Ζεσούς

Σκόρερς

31’, 40’ Στέρλινγκ, 63’ Φόντεν, 67’ Λαπόρτ

Διαιτητής

Μάικλ Όλιβερ

Γήπεδο

Βίκραεϊτζ Ρόουντ

Γιάννης Τζιουμακλής