Ο «μαθητής» νίκησε τον «δάσκαλο» και η Άρσεναλ είναι στον τελικό! (vids)

Λίγο καιρό μετά την τριάρα στο πρωτάθλημα, ο Μικέλ Αρτέτα προετοίμασε πολύ καλύτερα την Άρσεναλ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Σίτι στο «Γουέμπλεϊ» και θριάμβευσε! Με τα δυο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και τρομερή άμυνα, οι «κανονιέρηδες» θα παίξουν στον 21ο τελικό FA Cup της ιστορίας του με το τελικό 2-0 επί των «πολιτών», με τον «μαθητή» να νικάει τον... δάσκαλο, Πεπ Γκουαρδιόλα!  



Ο «μαθητής» νίκησε τον «δάσκαλο» και η Άρσεναλ είναι στον τελικό! (vids)

Μετά την αρχική σύγχυση στα καρέ της, η Άρσεναλ έδειξε να μπορεί να σταθεροποιήσει πολύ περισσότερο το παιχνίδι της και να φτάσει στην περιοχή του Έντερσον για ν' απειλήσει με τους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ. Η Σίτι άργησε πολύ να μπει στο κλίμα του αγώνα και το έκανε μετά το cooling break στα μισά του πρώτου μέρους. Μέχρι τότε, όμως, είχε ήδη βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο «Όμπα» στο 16ο λεπτό είχε προειδοποιήσει από την κάθετη του Νταβίντ Λουίζ, με τον Γκαμπονέζο να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Έντερσον, ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα από το δεύτερο δοκάρι μετά από γέμισμα του Πεπέ, δεν λάθεψε και με προβολή έκανε το 1-0. Οι «πολίτες» άρχισαν ν' αντιδρούν, να παίρνουν ξανά την κατοχή της μπάλας (στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν πάνω από 80%), όμως με κάποιον ασυνήθιστο τρόπο τα μετόπισθεν των «κανονιέρηδων» δεν είχε πρόβλημα ν' απομακρύνει τους κινδύνους. Στο 40' ο Έντερσον απέκρουσε μια κεφαλιά του Μουστάφι, με τον Μαρτίνες στην απέναντι περιοχή να μην έχει αντιμετωπίσει τόσο σοβαρούς κινδύνους!

Η πρώτη εξαιρετική στιγμή της Σίτι για γκολ ήρθε στο 49ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε από αριστερά μοίρασε στον Στέρλινγκ στο ύψος του πέναλτι, με τον Άγγλο να πλασάρει χαμηλά και τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 54' ο Μαχρέζ έκανε χαμηλά ένα απότομο σουτ με το αριστερό και παρά την διαφορετική φορά του κορμιού του, ο Μαρτίνες άπλωσε το χέρι και μπλόκαρε! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε πλέον την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων στο γήπεδο, είχε την πίεση, έβρισκε απέναντι μια Άρσεναλ αποφασισμένη ν' αμυνθεί και μην επιτρέψει μεγάλες φάσεις στον αντίπαλο, όμως, ήταν θέμα χρόνου. Αυτός ο χρόνος είτε θα βοηθούσε τη Σίτι να «λυγίσει» την Άρσεναλ είτε θα εξαντλούσε κάθε λεπτό η λονδρέζικη ομάδα αντέχοντας... Κι όμως από το πουθενά έγινε το 2-0 ξανά με τον Ομπαμεγιάνγκ με την πρώτη τελική της ομάδας στο στόχο στο δεύτερο μέρος! Με τη μπάλα από αριστερά και τον Τίρνεϊ να πετάει στον κενό χώρο, ο Γκαμπονέζος έσπασε την γραμμή του οφσάιντ, έτρεξε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά στο 71' για να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στους «κανονιέρηδες»! Ο Πεπ δεν είχε απαντήσεις στη μαζική άμυνα του Αρτέτα, έμοιαζε νικημένος πολύ πριν το τελευταίο σφύριγμα και η Σίτι στρέφει πλέον όλο το ενδιαφέρον της στο Champions League του Αυγούστου... Αντίθετα, ο Αρτέτα στους πρώτους μήνες της παρθενικής του δουλειάς ως πρώτος κόουτς, έχει τρομερή ευκαιρία για τίτλο στον τελικό της 1ης Αυγούστου! 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Μουστάφι (87' Χόλντινγκ), Νταβίντ Λουίζ, Τίρνεϊ, Μπεγερίν, Θεμπάγιος (88' Θεμπάγιος), Τζάκα, Μέιτλαντ – Νάιλς, Πεπέ (72' Γουίλοκ), Λακαζέτ (78' Τορέιρα), Ομπαμεγιάνγκ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Λαπόρτ, Μεντί, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν (66' Ρόδρι), Μαζρέζ (66' Φόντεν), Σίλβα (88' Φερναντίνιο), Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους

Κώστας Ζάλιαρης