Το ταλέντο του Νέλσον ξεχώριζε από... 14 ετών!

Είναι το πρόσωπο των ημερών για την Άρσεναλ. Αυτός που παρά το νεαρό της ηλικίας του έδειξε την πυγμή και πλήγωσε τη Μάντσεστερ Σίτι, σημειώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ των «κανονιέρηδων». Σε εμάς παρουσιάστηκε ως νέο ταλέντο, αλλά για όσους έχουν δουλέψει με τον Ρις Νέλσον από 14 ετών, ο χαμός που έχει προκληθεί ήταν... η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων!  



Το ταλέντο του Νέλσον ξεχώριζε από... 14 ετών!

Ο πρώην προπονητής των ακαδημιών της Άρσεναλ, Άντριες Γιόνκερ, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον 20χρονο εξτρέμ. Ήξερε, λοιπόν, από τις πρώτες μέρες που τον συνάντησε, ότι αυτός ο πιτσιρικάς μπορεί να αφήσει εποχή.

Το ταλέντο του ήταν τόσο... εξόφθαλμο που, όπως χαρακτηριστικά είπε, μάγευε τους πάντες και μάλιστα αμέσως. Από την πρώτη του επαφή με την μπάλα, την πρώτη του ενέργεια...

«Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, μπορούσαν να δουν το φυσικό του ταλέντο και ότι προοριζόταν για την κορυφή! Το ταλέντο του δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όλοι μπορούσαν να διακρίνουν το ταλέντο του. Και όταν λέω όλοι... εννοώ όλοι! Είτε προπονητές, είτε αντίπαλοι, είτε γονείς... Όλοι έβλεπαν ότι αυτό το αγόρι είχε κάτι ξεχωριστό», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιόνκερ που συνέχισε:

«Στο ποδόσφαιρο των Νέων πάντα θα βρεις παίκτες που ξεχωρίζουν, που λες «αυτό το παιδί είναι ιδιαίτερο». Νομίζω ότι ο Νέλσον είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού. Τον είδα πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών και πραγματικά το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο».