Φαν Ντάικ VS Μαγκουάιρ: Ποιος ήταν καλύτερος; (Pic)

Βίρτζιλ φαν Ντάικ ή Χάρι Μαγκουάιρ; Χάρι Μαγκουάιρ ή Βίρτζιλ φαν Ντάικ; Ο αποκαλούμενος καλύτερος αμυντικός του πλανήτη κόντρα στον πιο ακριβό (ή το ανάποδο), με λίγα λόγια. Οι απόψεις μπορεί να κλίνουν προς τον Ολλανδό, αλλά τί λένε τα νούμερα;



Φαν Ντάικ VS Μαγκουάιρ: Ποιος ήταν καλύτερος; (Pic)

Ο στόπερ της Λίβερπουλ έχει κερδίσει άπαντες με την ηγετική του φυσιογνωμία, την ταχύτητά του, την επιτάχυνσή του, τις μεταβιβάσεις του, αλλά κι εκείνος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα έχει πάει άσχημα από τότε που ο σύλλογος τον έκανε τον ακριβότερο αμυντικό της ιστορίας για να τον αποκτήσει από την Λέστερ. Ειδικά με την εθνική Αγγλίας, ο Μαγκουάιρ έχει βγάλει μάτια συνεισφέροντας πολύ και στο επιθετικό κομμάτι με καθοριστικά γκολ, και τα στατιστικά του σε ένα παιχνίδι λιγότερο από αυτά του Φαν Ντάικ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ έρχονται εν μέρει να επιβεβαιώσουν πως δεν είναι και τόσο... κακός.

Όπως φαίνεται και παρακάτω, ο Άγγλος διεθνής υπερέχει στους περισσότερους τομείς στην άμυνα, με τον Φαν Ντάικ να έχει την υπεροχή κυρίως στα γκολ και τις μεταβιβάσεις. Βεβαίως, σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την συχνότητα με την οποία δέχονταν ευκαιρίες προς την εστία τους οι Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να έχουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στους αγώνες τους, κάνοντας επί της ουσίας τον αντίπαλο να ασφυκτιά στο δικό του μισό, παρά να δημιουργεί ευκαιρίες προς το τέρμα του Άλισον Μπέκερ.

Συν τοις άλλοις, πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα thread βάσει του οποίου ο Φαν Ντάικ είναι καλύτερος, αλλά... να ‘χαμε να λέγαμε.

Η ωμή αλήθεια είναι πως αμφότεροι είναι τρομεροί στην καλή τους μέρα και πως μια πιο ολοκληρωμένη σύγκριση θα γίνει σε βάθος χρόνου.

Ο πίνακας με τα στατιστικά:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who's the better defender then?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Sun Football (@thesunfootball) στις