Η Άρσεναλ έβαλε τέλος στις ελπίδες της Λίβερπουλ για την κατοστάρα

Τρεις τελικές ήταν αρκετές για την Άρσεναλ ώστε να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Λίβερπουλ και να βάλει τέλος στις ελπίδες της να φτάσει τους 100 βαθμούς, με αυτή που ήταν η πρώτη της νίκη απέναντι στον Γιούργκεν Κλοπ.



Η Άρσεναλ έβαλε τέλος στις ελπίδες της Λίβερπουλ για την κατοστάρα

Δύο τραγικά λάθη από τους κορυφαίους παίκτες στα μετόπισθεν των «κόκκινων», ένα του Άλισον Μπέκερ και ένα του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, έφταναν και περίσσευαν στο σύνολο του Μικαέλ Αρτέτα να πάρει το τρίποντο στο παιχνίδι της ημέρας, από το πρώτο ημίχρονο κιόλας, και να μην επιτρέψει στην ομάδα του Κλοπ να έχει το δικαίωμα να ελπίζει για την κατάκτηση των 100 βαθμών στα δύο ματς που απομένουν για το τέλος της σεζόν.

Το πρόσωπο και οι αντιδράσεις του Γερμανού τα έλεγαν όλα για την εικόνα του αγώνα, με το γκολ του Σαντιό Μανέ (με το οποίο άνοιξε το σκορ) να είναι και η μοναδική τελική εντός εστίας για τους φιλοξενούμενους. Ίσως και να νόμιζαν πως ολοκλήρωσαν από νωρίς την δουλειά οι πρωταθλητές, με τους Άλισον και Φαν Ντάικ να κάνουν από μία κάκιστη μεταβίβαση ο καθένας και να επιτρέπουν στους Αλεξάντρ Λακαζέτ και Ρις Νέλσον να ολοκληρώσουν την ανατροπή μέχρι το 44ο λεπτό (στο 32’ το 1-1, στο 20’ το γκολ του Μανέ). Άργησαν να βάλουν ένταση στο παιχνίδι τους και όταν το έκαναν ήταν πια αργά αφού είχαν κλείσει οι διάδρομοι.

Μονόλογος το δεύτερο ημίχρονο, με την Λίβερπουλ να έχει συντριπτικά επίπεδα κατοχής της μπάλας, που μοιραία θα την έβγαζαν σε θέση βολής. Αλλά ήταν τόσο κακά τα τελειώματα, και κυρίως αυτά του κάκιστου Μοχάμεντ Σαλάχ, που δεν την άφησαν να πάρει έστω την ισοπαλία. Όσον αφορά τον Αιγύπτιο, σε μια φάση τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια αδειάζοντας και τον Νταβίντ Λουίς στα όρια της μικρής περιοχής, αλλά αντί να πλασάρει σωστά στην γωνία έδωσε την ευκαιρία στον Έμι Μαρτίνες να κάνει μια πολύ όμορφη απόκρουση, ενώ στην δεύτερη έστειλε τη νωθρή κεφαλιά του ακριβώς πάνω στον νεαρό κίπερ.

Αρκετά παράπονα από τους «κόκκινους» για συμβάντα εντός αντίπαλης περιοχής, όπως κάποια μαρκαρίσματα και ένα φάουλ που σφυρίχτηκε και δεν μέτρησε την συνέχεια της φάσης κατά την οποία ο Τσερντάν Σακίρι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Σημασία έχει πως μετά την διακοπή, αλλά και εδικά μετά την μαθηματική κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έφτασε μέχρι την κορυφή.

Όσον αφορά την Άρσεναλ, είναι στο -3 από την εξάδα, αλλά θα πρέπει να συνδυαστούν πολλά αποτελέσματα για να συμπεριληφθεί σε αυτή.