Ο Έινσγουορθ πάλεψε μόνος του κι έγινε θρύλος της Γουίκομ!

Οχτώ χρόνια μετά, έπειτα από πολλές δυσκολίες, απογοητεύσεις, μικρές στιγμές χαράς αλλά και συνεχή μάχη απέναντι σε κάθε εμπόδιο, ο Γκάρεθ Έισνγουορθ κατάφερε να γευτεί κάτι που πραγματικά αξίζει, με την ιστορική άνοδο της Γουίκομ στην Τσάμπιονσιπ! 



Ο Έινσγουορθ πάλεψε μόνος του κι έγινε θρύλος της Γουίκομ!

Οι Γουόντερερς για πρώτη φορά στα χρονικά θα βρεθούν στην ανώτατη κατηγορία της Football League, αφού ποτέ άλλοτε δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο και να παίξουν στην Τσάμπιονσιπ. 

Πρωτεργάτης αυτής της τεράστιας επιτυχίας είναι ο Γκάρεθ Έινσγουορθ που ανέλαβε πίσω στο 2012 και πέρασε πολλά μέχρι να φτάσει στην 13η Ιουλίου και να πανηγυρίσει κλαίγοντας από χαρά στο «Γουέμπλεϊ» για την επίτευξη του σπουδαίου στόχου στον τελικό των playoffs. 

Πέρασε 2.849 ημέρες στον πάγκο της ομάδας, κατάφερε να τη διατηρήσει σε επαγγελματικό ποδοσφαιρικό επίπεδο στην Αγγλία ακόμα και τις στιγμές που η Conference έμοιαζε πάρα πολύ κοντά. 

Το στάτους της Γουίκομ σταδιακά αποκτούσε σταθερότητα και κατά διαστήματα γίνονταν οι προσπάθειες και η αναζήτηση της υπέρβασης. 

Ο μακροβιότερος προπονητής αυτή τη στιγμή στη Football League δήλωσε ότι ζει κάτι που ξεπερνάει τα όνειρά του και η αλήθεια είναι ότι σίγουρα δεν θα το φανταζόταν ποτέ αυτό πίσω στο 2012 και προτού καθίσει στον πάγκο της ομάδας για περισσότερα από 400 παιχνίδια. 

Εν έτει 2020 και γνωρίζοντας πως μόλις το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε προετοιμασία με εννέα ποδοσφαιριστές (!), διαβάζοντας και ακούγοντας παντού ότι η Γουίκομ ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στη LeagueTwo, ο Έινσογουορθ απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του. 

Κι ας άργησαν λίγο παραπάνω. Το σημαντικό είναι ότι έφτασαν στα χέρια του και τώρα μπορεί να το απολαύσει. 

Το 2018 ανέβασε τον σύλλογο στη LeagueOne, κάτι που ήθελε να κάνει από το 2015 όμως τότε έχασε την θέση για την απευθείας άνοδο και αργότερα ηττήθηκε στα playoffs. Το καλοκαίρι του 2019 τερμάτισε στη 17η θέση, αποφεύγοντας τον υποβιβασμό που θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα. 

Ποιος, όμως, θα μπορούσε να σκεφτεί αυτή την κατάληξη στη φετινή σεζόν, τη στιγμή που όλα είχαν ξεκινήσει θεόστραβα και έμοιαζαν μάταια πριν από μερικούς μήνες; 

Η Γουίκομ ανήκει πλέον στην Τσάμπιονσιπ και ο κόουτς του κλαμπ έγινε ήρωας στα μάτια των οπαδών και legend στα χρονικά της ομάδας...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης