Τεράστια νίκη σε επεισοδιακό παιχνίδι η Άστον Βίλα – Πάλι μαντάρα το VAR

Σε ένα πολύ επεισοδιακό παιχνίδι, η Άστον Βίλα πήρε τεράστιο τρίποντο για την παραμονή, επικρατώντας 2-0 της Κρίσταλ Πάλας. Παράπονα και από τις δύο πλευρές, ένταση και νέα κακή χρήση του VAR.



Τεράστια νίκη σε επεισοδιακό παιχνίδι η Άστον Βίλα – Πάλι μαντάρα το VAR

Απ’ όλα είχε η αναμέτρηση του «Βίλα Παρκ», μια αναμέτρηση ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Ντιν Σμιθ και του Τζον Τέρι, μιας και εάν δεν ερχόταν το τρίποντο, οι ελπίδες για παραμονή θα λιγόστευαν επικίνδυνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Τρεζεγκέ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός σκόρερ αφού η νίκη βασίστηκε στα σε δύο τέρματά του για να συνεχίσουν να ελπίζουν οι «χωριάτες».

Μοιρασμένη κατοχή, πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, πολλά νεύρα, μεγάλη ένταση, μια αποβολή και δύο κακές αποφάσεις μετά από χρήση VAR είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν τον αγώνα, με τον 25χρονο Αιγύπτιο να βρίσκει δίχτυα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο αλλά και σχεδόν με την συμπλήρωση μιας αγωνιστικής ώρας. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι εντελώς αντίθετη εάν στο 7ο λεπτό δεν ακυρωνόταν ένα γκολ του Μαμαντού Σακό, με τον πρώην αμυντικό των Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν να χρεώνεται με χέρι αν και η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στον ώμο του.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια ήταν η Άστον Βίλα εκείνη η οποία διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβαση της τεχνολογίας, μιας και ο Τζακ Γκρίλις κέρδισε πέναλτι από τον Πάτρικ φαν Άανχολτ, μόνο και μόνο για να του το πάρουν πίσω. Έπειτα ακολούθησε το 2-0 από τον Τρεζεγκέ, για να φτάσουμε στα νεύρα του Κρίστιαν Μπεντέκε στο φινάλε, με κατάληξη να δει λίγο νωρίτερα τον δρόμο για το... καμαράκι. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στην ενδεκάδα της Πάλας ξεκίνησε κανονικά ο Γουίλφριντ Ζαχά, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στην βαθμολογία, η Βίλα είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την Γουότφορντ σε ίσο αριθμό αγώνων, και αποτελεί την τελευταία ομάδα που θα υποβιβαστεί εφόσον δεν καταφέρει να αλλάξει υπέρ της τα δεδομένα. Στους 42 και αδιάφορη η Πάλας.