Το απολαμβάνει η Σίτι, κορυφαίος Στέρλινγκ! (vid)

Με τεράστια άνεση και με χαμόγελα, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο τελικό 5-0 επί της Μπράιτον στο Amex. Χατ-τρικ ο Στέρλινγκ που έφτασε στα 27 σε όλες τις διοργανώσεις και διανύει την κορυφαία του σεζόν! Οριστικά 2η στη βαθμολογία η ομάδα του Πεπ...  



Το απολαμβάνει η Σίτι, κορυφαίος Στέρλινγκ! (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα το χάρηκε από την άκρη του πάγκου, αν και ποτέ δεν σταματάει τις οδηγίες και την ένταση που τον διακρίνει κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης.

Η Σίτι δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να φτάσει σε μια πολύ άνετη νίκη (και μάλιστα μετά το 5-0 επί της Νιούκαστλ), με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να το αντιμετωπίζουν από κάποιο σημείο και μετά σαν γκολ... προπόνησης.

Στο 21ο λεπτό ο Στέρλινγκ με δεξί σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ, στο 36' ο Ζέσους είχε δοκάρι και στο 44' ο Βραζιλιάνος κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Από κεφαλιά του Ρόδρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πρόλαβε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι «πολίτες» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και έφτασαν σε άλλα δυο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε στο 50' είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, λίγο αργότερα όμως ο Στέρλινγκ με εκπληκτική κεφαλιά από σέντρα του Μαχρέζ έκανε το 3-0.

Το τέταρτο γκολ ήρθε από τον Μπερνάρντο Σίλβα που σε πρώτο σουτ είδε τον Ράιαν ν' αποκρούει, ο Ζέσους όμως έτρεξε να πάρει το ριμπάουντ και έκανε την πάσα στον Πορτογάλο για να σκοράρει.

Το τελικό 5-0 ήρθε με τρομερή δόση τύχης από τον Στέρλινγκ που έφτασε στο χατ-τρικ... άθελά του, αφού πέφτοντας στην περιοχή η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του, πέρασε κάτω από τα πόδια του Ράιαν και κατέληξε στα δίχτυα!

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια (59' Λάμπτεϊ), Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερνάρντο, Μόουι, Πρέπερ (59' Στέφενς), Μπισούμα, Τροσάρ (70' Γιάχανμπακς), Κόνιλι (59' Μοπέ), Γκρος (78' Μπερν)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία (72' Στόουνς), Λαπόρτ, Μεντί (64' Ζιντσένκο), Ντε Μπρόινε (64' Σίλβα), Ρόδρι (72' Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζέσους (63' Φόντεν), Στέρλινγκ

Κώστας Ζάλιαρης