Περίπατο με Αντόνιο η Γουέστ Χαμ, ανατροπή με δύο πέναλτι του Ντίνι η Γουότφορντ - Έπεσε η Νόριτς (vids)

Σε ένα υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το εκτός έδρας στη Νόριτς η Γουέστ Χαμ, που με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μιχαΐλ Αντόνιο πήρε σημαντική νίκη για την παραμονή με σκορ 4-0 υποβιβάζοντας παράλληλα τα «καναρίνια». Το αυτό έπραξε και η Γουότφορντ, η οποία δυσκολεύτηκε περισσότερο κόντρα στη Νιούκαστλ, επικρατώντας με ανατροπή (2-1) χάρη σε δύο εύστοχα γκολ του Τρόι Ντίνι.



Περίπατο με Αντόνιο η Γουέστ Χαμ, ανατροπή με δύο πέναλτι του Ντίνι η Γουότφορντ - Έπεσε η Νόριτς (vids)

Ένα κι ένα σπουδαίο τρίποντο πήραν οι δύο άμεσα ενδιαφερόμενες για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού μετά τα ανεπιτυχή τους αποτελέσματα κατάφεραν να πάρουν νίκες που τις φέρνουν πιο κοντά στην σωτηρία, με τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ να απομένουν δύο μετά και τον μαθηματικό υποβιβασμό της Νόριτς -ούτε καλά-καλά μια σεζόν μετά την άνοδό της ως πρωταθλήτρια.

Ξεκινώντας από τα απλά και τα πιο σημαντικά, η Γουέστ Χαμ δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο τελικό 4-0, με το one man show από τον Μιχαΐλ Αντόνιο (και τα 4 γκολ) να φτάνει και να περισσεύει στο σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο έτσι κι αλλιώς πιο ενεργητικός παίκτης των «σφυριών» στα τελευταία παιχνίδια, σκόραρε από δύο φορές σε κάθε ημίχρονο για να καταδικάσει τους γηπεδούχους και να στείλει την ομάδα του στο +6 από την τελευταία τριάδα, αποβάλλοντας πολύ από το άγχος της για την συνέχεια. Δεν μπορείς να πεις και πολλά για την αναμέτρηση, με τη Νόριτς να είναι σχεδόν άπραγη, όπως άλλωστε την βλέπουμε να παρουσιάζεται για πάρα πολύ καιρό τώρα. Αναπόφευκτο το διπλό.

 

Στο ματς του «Vicarage Road», Γουότφορντ και Νιούκαστλ είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τις «καρακάξες» να παίρνουν προβάδισμα στο πρώτο μέρος και τις «σφήκες» να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο με δύο πέναλτι του αρχηγού, Τρόι Ντίνι, το ένα στις αρχές και το άλλο στα τελειώματα. Δεν πιανόταν με τίποτα το δεύτερο, με τον σπεσιαλίστα της ομάδας να χτυπάει αποφασιστικά και να... βάζει το νερό στ' αυλάκι. Δεν είχαν περάσει παρά μερικά λεπτά από τότε που είχε σκοράρει δεύτερη φορά η ομάδα του Στιβ Μπρους, αλλά για καλή τύχη της Γουότφορντ το γκολ ακυρώθηκε. Της το χρωστούσε η «Θεά» από το πρώτο ημίχρονο, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και να στερεί από τον Ντάνι Γουέλμπεκ ένα δεύτερο γκολ σε ισάριθμους συνεχόμενους αγώνες, λίγο πριν η Νιούκαστλ κάνει το 0-1.

Το βάρος, πλέον, πέφτει σε Μπόρνμουθ και Άστον Βίλα, οι οποίες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια (σ.σ έχουν ένα λιγότερο) θα πρέπει να καλύψουν μια διαφορά έξι και επτά βαθμών αντιστοίχως.