Μουρίνιο: «Θέλω να δω τη δική μου Τότεναμ…»

Η μεγάλη μάχη του Λονδίνου πλησιάζει. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε το σύνθημα για το… comeback της Τότεναμ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, ευελπιστώντας πως η ομάδα του θα καταφέρει να βγάλει στο γήπεδο όσα ο ίδιος της έχει περάσει ως φιλοσοφία στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.  



Μουρίνιο: «Θέλω να δω τη δική μου Τότεναμ…»

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε επίσης και στην… αγάπη που έχει για τις μεγάλες αναμετρήσεις και τα σπουδαία ντέρμπι. Άλλωστε η ιστορία του στους πάγκους έχει δείξει ότι… το έχει με τα σημαντικά παιχνίδια που εκτός από βαθμούς, τονώνουν και το γόητρο του συλλόγου που υπηρετεί!

«Όταν βρίσκομαι σε μια ομάδα, μου αρέσει να γίνομαι ένας από τους αυτούς. Μου αρέσει να νιώθω αυτό που νιώθει ο κόσμος. Κάθε φορά αυτό το συναίσθημα είναι νέο όταν αλλάζω ομάδες, αλλά το μαθαίνω πολύ γρήγορα. Με το που πατήσω σε μια ομάδα, αντιλαμβάνομαι το συναίσθημα των δικών της ντέρμπι αυτόματα.

Όταν πήγαινα ως προπονητής στα ντέρμπι της Ίντερ, ήξερα τι σήμαιναν. Το ίδιο και στη Ρεάλ Μαδρίτης και σε όλες τις ομάδες που ήμουν. Επομένως και με την Τότεναμ ισχύει το ίδιο. Για εμένα η αγάπη, το πάθος μου ανήκουν στην ομάδα που βρίσκομαι», τόνισε αρχικά ο Μουρίνιο και συνέχισε αναφερόμενος στο προσεχές ντέρμπι της Τότεναμ με την Άρσεναλ:

«Θέλω η ομάδα μου να είναι μια… αντανάκλαση του προπονητή της. Όταν συμβαίνει αυτό νιώθεις αμέσως ότι «αυτή είναι πραγματικά η δική μου ομάδα». Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει απλά κουνώντας το δαχτυλάκι. Είναι μια πρόοδος. Όταν σου δημιουργείται αυτή η εντύπωση, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις- επειδή πάντα θα χάνεις και παιχνίδια- σε κάνει πολύ χαρούμενο».