Κορυφαίος με διαφορά ο Σαλάχ στη συμμετοχή των γκολ στην Premier League (vid)

Σκοράροντας δυο φορές κόντρα στη Μπράιτον και φτάνοντας στα 19 τέρματα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατάφερε να έχει πλέον συμμετοχή σε 100 τέρματα με τη φανέλα της Λίβερπουλ, αφήνοντας τη σκόνη του σε όλους τους υπόλοιπους της κατηγορίας!  



Κορυφαίος με διαφορά ο Σαλάχ στη συμμετοχή των γκολ στην Premier League (vid)

Ο «Φαραώ» είχε πολύ καλή βραδιά την Τετάρτη στο Amex, πέτυχε δυο γκολ, είχε 8 τελικές προσπάθειες, πέντε σουτ στο στόχο, έχασε την ευκαιρία να κάνει και χατ-τρικ, ενώ είχε και την ασίστ για το γκολ του Τζόρνταν Χέντερσον.

Η εμφάνισή του ήταν τέτοια που του έδωσε και το βραβείο του MVP για την αναμέτρηση με τους «γλάρους», με τον Σαλάχ πλέον να έχει συμμετοχή σε 100 τέρματα με τη φανέλα της Λίβερπουλ από την ημέρα που μετακινήθηκε στον σύλλογο του λιμανιού.

Εκείνος έχει σκοράρει 73 φορές και έχει μοιράσει 27 ασίστ προς τους συμπαίκτες του.

Στο διάστημα της παρουσίας του στους «κόκκινους», έχει αφήσει πολύ πίσω όλους τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της Premier League σε επίπεδο συμβολής στα γκολ των ομάδων τους, με δεύτερο τον Σέρχιο Αγουέρο στα 75 (58 γκολ και 17 ασίστ), τον Ραχίμ Στέρλινγκ στην 3η θέση με 71 (49 γκολ και 22 ασίστ), τον Τζέιμι Βάρντι στα 69 (60 γκολ και 9 ασίστ) και τον Χάρι Κέιν στα 68 (60 γκολ και 8 ασίστ).

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης