Σίλβα... παικτάρα – «Κηδείες» από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι, πανικός για την επτάδα!

Ένα γκολ-ποίημα με απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν το highlight στο Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ, με τον Δαβίδ Σίλβα να σκοράρει ένα από τα τελευταία του γκολ με τη φανέλα των «πολιτών» (αν όχι το τελευταίο του), την ώρα που η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έκανε «κηδεία» στην Γουλβς, επισκιάζοντας αυτήν που έκανε η Μπέρνλι στην Γουέστ Χαμ, με αμφότερα τα παιχνίδια να τελειώνουν με την μικρότερη διαφορά (1-0) και να βάζουν φωτιά στα σενάρια για την επτάδα!



Σίλβα... παικτάρα – «Κηδείες» από Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι, πανικός για την επτάδα!

Από το απογευματινό πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ για την Τετάρτη (08/07) δεν ήταν το ματς της Σίτι αυτό που ξεχώριζε, ωστόσο πρώτα γίνεται δικαίως αναφορά σε έναν παίκτη ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τους περσινούς και μόνιμους τα τελευταία χρόνια πρωταθλητές Αγγλίας, και του αγγλικού ποδοσφαίρου συλλήβδην.

Σε έναν αγώνα που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε περίπατο και έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μια άνετη επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την Σαουθάμπτον, ο Δαβίδ Σίλβα σκόραρε ίσως για τελευταία φορά στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου, μιας και ως γνωστόν θα αποχωρήσει από τους «πολίτες» έπειτα από πολυετή παρουσία με το που τελειώσει η σεζόν. Θα μπορούσε να έχει ήδη φύγει, αλλά κάθισε και στο παιχνίδι του «Etihad» ήταν εκείνος που έκανε το 4-0 στο 66’... Και δεν σταμάτησε εκεί! Εκτός του ότι ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο τέρμα, έφτιαξε και το τελευταίο με πάσα «πάρε-βάλε» στον Ραχίμ Στέρλινγκ, που φυσικά το έβαλε από εκείνο το σημείο και έκανε το τελικό 5-0.

Στις καθυστερήσεις αυτό το γκολ και ενώ η Νιούκαστλ προσπαθούσε να βρει το γκολ της τιμής, στο 10λεπτο το πρώτο από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ανάμεσά τους μεσολάβησε το 2-0 από τον Ρίγιαντ Μάχρεζ (21’) και το αυτογκόλ του Φεντερίκο Φερνάντες (58’). Όπως προαναφέρθηκε, εκτός από την παράσταση του Σίλβα δεν μπορείς να πεις και πολλά για το ματς, το οποίο συνοψίζεται στο «άνετη επικράτηση, μπορούσαν και περισσότερα».

Γκολ παραλίγο να μην έχουμε στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουλβς, με τις δύο πλευρές να παίζουν ένα ως επί το πλείστον δυνατό παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες, τουλάχιστον εντός στόχου. Κι εκεί που όλοι έλεγαν ότι στην τελική ο βαθμός δεν είναι κακός για καμία από τις δύο, μιας και είναι έτσι κι αλλιώς πολύ κοντά στην βαθμολογία, πετάγεται ο Τζον Ίγκαν και χαρίζει τη νίκη στους γηπεδούχους στην τελευταία φάση του ματς, για να φέρει τα πάνω-κάτω στην μάχη της επτάδας. Με το σκορ στο 1-0 υπέρ των νεοφώτιστων «λεπίδων», το καλοκουρδισμένο σύνολο του Κρις Γουάιλντερ δείχνει να ρολάρει και πάλι, και ξαναμπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση ενός ευρωπαικού εισιτηρίου. Στο -1 από την έκτη θέση και αυτό του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, στο +1 από την Άρσεναλ σε ίσο αριθμό αγώνων με αμφότερες.

Ο Ίγκαν ήταν και αυτός που επισκίασε το μεγάλο διπλό που έκανε η Μπέρνλι κόντρα στην απογοητευτική Γουέστ Χαμ, σκοράροντας από το πρώτο ημίχρονο και κρατώντας το τρίποντο μέχρι το τέλος χωρίς να χρειαστεί να ξαναβρεί δίχτυα. Αυτός που πέτυχε το μοναδικό τέρμα, από το 38ο λεπτό, ήταν ο Τζέι Ροντρίγκεζ, για να φέρει κι αυτός τους «clarets» κοντά στον στόχο ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αναλόγως πάντα και με το τι θα γίνει στο Κύπελλο Αγγλίας σε συνάρτηση με την τελική βαθμολογία, αλλά και το τελεσίδικο της απόφασης για την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι από την UEFA.