Όταν η απόρριψη… διεγράφη 12 χρόνια μετά! (video)

Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια για να ζήσει το παιδικό του όνειρο. Προσπάθησε, όμως, πάλεψε και τελικά τα κατάφερε. Ο Μαρκ Γκιλέσπι ανήκει επιτέλους στο δυναμικό της Νιούκαστλ!  



Όταν η απόρριψη… διεγράφη 12 χρόνια μετά! (video)

Και λέμε «επιτέλους» επειδή αυτό ήταν το παιδικό του όνειρο. Το κυνήγησε έως την ηλικία των 16. Τότε που από τα τμήματα υποδομής της Νιούκαστλ, τα οποία είχε υπηρετήσει οκτώ χρόνια, είδε την πόρτα της εξόδου. Δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει γεύση από την αγαπημένη του πρώτη ομάδα.

Αν και γέννημα θρέμμα του Νιούκαστλ, ο 28χρονος σήμερα τερματοφύλακας δεν το έβαλε κάτω. Δοκίμασε την τύχη του σε ομάδες όπως η Καρλάιλ και η Γουόλσολ, μέχρι που άρπαξε από τα μαλλιά τη μεγάλη ευκαιρία που του προσέφερε το 2018 η Μάδεργουελ.

Το impact του με τον σκωτσέζικο σύλλογο ήταν άμεσο και οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας τον έβαλαν ξανά στα ραντάρ των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Μέχρι που άκουσε το όνομα… της Νιούκαστλ! Ναι, η ομάδα που πριν 12 χρόνια τον είχε απορρίψει στα τμήματα υποδομής, τον θέλει… ξανά στο δυναμικό της.

Ο Γκιλέσπι δεν το πολυσκέφτηκε, ούτε νοιάστηκε για το γεγονός ότι θα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας. Του αρκεί που θα βρίσκεται εκεί, στο γήπεδο των παιδικών του ονείρων… Άλλωστε για αυτό μοχθούσε σε όλη την ποδοσφαιρική ζωή του.